És veritat l'afirmació que Mina Terrassa és Agbar?

Un article de Mina que pretén aclarir dubtes

La Torre
13 de novembre del 2015

Se sent alguna vegada dir que Mina és Agbar. Deixem que les xifres i els fets responguin a aquesta afirmació:

El consell d’administració de Mina, Aigües de Terrassa està integrat per 9 membres (8 dominicals i 1 independent) dels quals 3 representen a Aigües de Barcelona (Agbar). La pràctica totalitat dels acords es prenen amb consens i per unanimitat.

Actualment, i segons les darreres dades de la junta d’accionistes de maig de 2015, Agbar té una participació del 35,3% en el capital social de la companyia, la resta de consellers sumen el 30,1% i després hi ha un conjunt d’accionistes, més de 500, que reuneixen el 34,6% restant.

Pel que fa en concret a la participació d’Agbar, aquesta companyia va entrar als anys 70 en l’accionariat de Mina amb una participació del 20%, per tal de poder fer front a les dificultats hídriques i financeres d’aquell moment i que ha ampliat fins al 35,3% actual, com ho han fet també altres accionistes de la societat mitjançant compravendes i ampliacions de capital i proporcionalment a la seva participació de cada moment. En concret, amb la incorporació d’Agbar, Mina i Terrassa han aconseguit:

  • Incloure un alt grau d’innovació i, en definitiva, una capacitat tècnica i de gestió del servei d’aigua, sense necessitat de fer ni despeses ni inversions majors en innovació i tecnologia que haguessin encarit molt el servei per als ciutadans.
  • Assegurar també la possibilitat d’incorporar en el futur les corresponents innovacions en la prestació del servei de l’aigua.
  • Continuar amb un altíssim grau d’especialització. L’aigua sempre ha estat i continua sent l’objecte i la principal raó de ser, tant d’Agbar com de Mina, a diferència d’altres empreses molt diversificades que tenen l’aigua com un element més del seu negoci.

No obstant, que torni a quedar ben clar: Agbar sola no decideix a Mina, empresa que té com a visió i missió el servei a la ciutat de Terrassa.