Xerrada sobre els Goigs de Terrassa, una tradició amb 500 anys d'història

La ponència, a càrrec de Francesc Comellas, tindrà lloc al Centre Excursionista

La Torre
11 de novembre del 2015

Goig de Sant Bernat

La Vocalia de Cultura del Centre Excursionista de Terrassa ha organitzat la presentació dels Goigs de Terrassa a càrrec de Francesc Comellas, autor del llibre Els Goigs de Terrassa.

Serà aquest dijous 12 de novembre a les set de la tarda a la seu del mateix centre. En la xerrada és parlarà de la tradició dels goigs i de la contribució de l'entitat egarenca per mantenir aquesta tradició. 

Els goigs són una expressió de cultura popular tradicional de caire religiós amb més de 500 anys d’existència al nostre país, on s’ha mantingut viva i molt estesa. Avui, l’edició dels goigs i el seu col·leccionisme intenta evitar que aquesta tradició popular desaparegui.

A la xerrada es farà menció dels goigs terrassencs en general, però també de l’edició que cada any fa el Centre Excursionista dels goigs de Sant Bernat, que es canten al cim de la Mola cada mes de juny, el dia de la seva festa. També es farà referència a la col·lecció que la Biblioteca-Arxiu del Centre Excursionista conserva, i de les persones vinculades a l’entitat que en un moment o altre hi han col·laborat.