La «Marxa Som» per reclamar un nou país pararà a Rellinars

Els organitzadors d'aquesta activitat que començarà el 13 de juny a Berga i que passarà per la nostra comarca a finals de juliol, volen captar totes les sensibilitats del territori | La Marxa Som acabarà al Santuari de Montserrat el 31 de juliol

Aida Morales
15 de novembre del 2015
Actualitzat el 18 de novembre a les 12:05h
990_1447233652marxa2
990_1447233652marxa2
El 29 i 30 de juliol del 2016, el Vallès acollirà la iniciativa la Marxa Som, per reclamar la independència de Catalunya i posar les bases del nou estat. Aquesta activitat, que es realitzarà per tot Catalunya durant diverses setmanes, vol ser un instrument de democràcia participativa, que estableixi, des del territori, les línies i eixos fonamentals a través dels quals construir la independència.

Aquesta marxa es dividirà en quatre columnes, essent el primer recorregut, el que sortirà del Berguedà i que passarà per la nostra demarció. No obstant això, durant els dies següents també s'iniciaran tres marxes més, que clouran totes al Santuari de Montserrat el dia 31 de juliol del 2016. D'aquesta manera, la marxa seguirà, per la part del Principat, el traçat del Camí, la ruta de senderisme cultural que recorre totes les comarques dels Països Catalans. 

Es tracta d'una iniciativa de la Plataforma Reinicia Catalunya, que treballa en col·laboració amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, Súmate, Procés Constituent, i unanovaconstitucio.cat.

La marxa que partirà del Berguedà, el 12 de juny, passarà per molts municipis de Catalunya, i farà parada a Rellinars. El municipi de la nostra comarca forma part de l'etapa 49, que s'inicia des de Sant Llorenç Savall i finalitza a Montserrat, tot travessant Vacarisses.

Cadascú podrà caminar l'etapa del municipi que esculli, en funció de la seva capacitat, voluntat i disponibilitat, així com participar a les assemblees locals, o acollir l'arribada de la Marxa a través dels Grups Locals d'Acollida. Per altra banda, també es demanarà la implicació dels ajuntaments, amb la seva col·laboració en aspectes logístics i de seguretat vial, principalment, i s'instarà a aprovar una moció de suport.