Terrassa projecta «Les costures de la pell», sobre l'abús laboral a l'Índia

El documental, que es projectarà a l'Ateneu Candela, investiga la producció de les multinacionals tèxtils al sud-est indi

La Torre
11 de novembre del 2015
Des de l'ONG Vols han organitzat aquest dijous dia 12 la projecció d'un documental a l'Ateneu Candela. Serà a les vuit del vespre i es tracta de Les costures de la pell, un projecte que visibilitza els processos de producció de la roba que tots portem i ens traslladarà al sud-est indi per veure els abusos que cometen les multinacionals tèxtils. 

Després de visionar-lo, els assistents podran compartir les seves conclusions i pensaments amb un dels productors del documental i un membre de l’ONG que dinamitzarà la trobada, centrant el debat en qüestionar el nostre model de societat i consum globalitzat.

Sinopsi

La Bharathi i la Yamuna viuen a Bangalore, a l’Índia, i s’han passat la vida cosint per les grans multinacionals del sector tèxtil que omplen els armaris de mig món. Com altres dones, han decidit no tenir por i lluitar per assolir un futur digne: s’han convertit en activistes de la Garment Labour Union; un sindicat tèxtil que està format només per dones que han pres consciència que l’únic camí per assolir unes condicions de treball justes passa per assumir una confrontació directa amb els seus patrons.

Que conquereixin els seus drets dependrà de la seva capacitat d’apoderar-se, aglutinar suports entre les treballadores i resistir la repressió dels poderosos. Com diu la Yamuna, “Els propietaris de les fàbriques són cinc o deu… però quantes som nosaltres? Milers i milers”.