Miquel Mas escala el mític El Gran Capitán

Es tracta d'un monòlit gegantí de granit de 1.000 metres d’alçada i que és un dels destins predilectes d'escaladors de tot el món

La Torre
17 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:29h
Miquel Mas en pleba escalda del Gran Capitán
Miquel Mas en pleba escalda del Gran Capitán | Matadepera.cat

En una expedició que va començar el 21 de setembre i que es va allargar fins al 25 d’octubre passat, el matadeperenc Miquel Mas, juntament amb dos companys més, Marc Subirana i Oriol Mestre, es van aventurar a escalar la mítica paret del parc de Yosemite coneguda amb el nom d'"El Gran Capitán". 

Yosemite és un parc nacional dels EUA que està situat a l'estat de Califòrnia, a uns 400 km de San Francisco, aproximadament. De totes les parets que formen aquesta vall, una de les més famoses és "El Gran Capitán", un monòlit gegantí de granit de 1000 metres d’alçada i que és un dels destins predilectes d’escaladors de tot el món amants del Big Wall, és a dir, la modalitat d’escalada en gran paret. 

L’escalada d'"El Gran Capitán", com explica Matadepera.cat es va allargar cinc dies i quatre nits, durant les quals van haver de dormir penjats a la paret; un dels escaladors dormia en una hamaca penjada a la paret i els altres dos dormien a les poques lleixes de roca que tallaven la verticalitat de la paret. 

Un cop fet el cim d'"El Gran Capitán" i escalades altres vies de Yosemite, Mas i Subirana es van desplaçar fins a Indian Creek, una regió situada al desert de l’estat de Utah, a on es se’ls va unir la també escaladora Sílvia Gibert. Aquesta zona està considerada la meca mundial de l’escalada en fissures. Mas detalla que “és un lloc màgic, immensament gran, un paradís pels escaladors. És un lloc utòpic; els càmpings o zones d’acampada al desert no s’han de pagar i ningú et controla. Tothom és respectuós amb l’entorn i la natura. També és impressionant veure com la paret canvia de color constantment i les postes de sol són meravelloses.” No és d’estranyar, doncs, que Indian Creek sigui una de les localitzacions habituals dels rodatges de pel·lícules de l’oest.