El Vallès rebrà 42 mil euros per a la millora de la cohesió social

L'ajut de la Diputació anirà a parar a municipis amb menys de 20 mil habitants

La Torre
10 de novembre del 2015
Actualitzat a les 9:53h
L'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona ha aprovat atorgar 500.000 euros destinats a municipis de menys de 20.000 habitants per a la millora de la cohesió social. La concessió i gestió dels ajuts serà mitjançant els consells comarcals i altres agrupacions de municipis de la demarcació de Barcelona, com ara la Mancomunitat la Plana, que comptin amb municipis menors de 20.000 habitants, ja que són els organismes que tenen la competència en l'àmbit de serveis socials i entitats municipals.

Al Consell Comarcal del Vallès Occidental rebrà 42.526 euros, els quals s'hauran de distribuir entre municipis com Rellinars, Ullastrell, Matadepera, Viladecavalls, Castellbisbal i Vacarisses.

Els ajuts seran per cobrir les necessitats socials bàsiques com ara: ajuts per a subministraments bàsics, ajuts relacionats amb el lloguer o la hipoteca de l'habitatge habitual, la pèrdua temporal o permanent d'habitatge per desnonament o per allotjament temporal, per a l'alimentació i necessitats bàsiques de subsistència, per a l'alimentació infantil, higiene i lactància, per a roba i calçat, o per a combatre la pobresa energètica, entre d'altres.