Terrassa aconsegueix el reconeixement com a Punt d'Interès Artesanal

La ciutat també formarà part del Programa d'Afiliació de l'Agència Catalana de Turisme

La Torre
09 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:16h
La ciutat de Terrassa ha estat reconeguda com a Punt d’Interès Artesanal. Una distinció que atorga la Generalitat de Catalunya a aquells municipis que tenen un mínim de cinc tallers d’artesans o una tradició artesanal de llarg recorregut.

Aquest és un reconeixement a la tasca de promoció dels tallers artesans i la seva vinculació al turisme desenvolupada al llarg d’aquests darrers anys per l’Ajuntament de Terrassa. El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, i regidor de Turisme Amadeu Aguado creu que “L’Ajuntament veu reconeguda així una tasca que arrenca l’any 2000, quan es va iniciar un projecte de promoció turística que vincula elements estratègics i emblemàtics de la ciutat, de forma innovadora, amb la creació d’una oferta artesana que serveix com a carta de presentació al visitant.

Es tracta d’una aposta per uns productes únics, de qualitat i representatius de Terrassa que ha estat possible gràcies al bon treball dels artesans i les artesanes de la ciutat”. Juntament amb Terrassa també han estat reconeguts com a Punts d’Interès Artesanal el Districte municipal de Gràcia, el Districte municipal de Ciutat Vella i el Poble Espanyol de Montjuïc (la Ciutat dels Artesans-BCN).

Amb aquest reconeixement, Terrassa Turisme podrà utilitzar el distintiu Segell de Punt d’Interès Artesanal en tots aquells elements on es faci promoció de l’artesania local. Actualment, un total de 22 artesans del municipi (ceramistes, joiers, pintors, vitrallers...) treballen en la creació d’objectes exclusius per a tot tipus de públic, inspirant-se en la riquesa i varietat del patrimoni terrassenc. Aquests objectes es poden trobar a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa, a la Masia Freixa, amb un espai dedicat a exposició i venda. El catàleg de productes també es pot consultar a la web www.visitaterrassa.cat/botiga.

L’Ajuntament de Terrassa s’adhereix al Programa d’Afiliació de l’Agència Catalana de Turisme Amb l’objectiu de continuar treballant per donar a conèixer l’oferta turística de la ciutat a l’exterior, l’Ajuntament de Terrassa ha entrat a formar part del Programa d’Afiliació de l’Agència Catalana de Turisme, un organisme impulsat pel Govern de la Generalitat, amb participació pública i privada, encarregat de dur a terme les polítiques de promoció turística del conjunt de Catalunya. Amb l’adhesió a aquest programa, l’oferta turística de la ciutat es podrà beneficiar d’una major visibilitat nacional i internacional, així com de les diferents iniciatives relacionades amb la formació, la millora o la promoció del sector turístic a diferents nivells i d’informació tècnica de qualitat per ajudar en la presa de decisions. L’objectiu és treballar de forma integradora i participativa i formar part d’un projecte que generi noves oportunitats per consolidar Terrassa com a destinació turística de referència. L’Ajuntament de Terrassa continua d’aquesta forma treballant per atreure visitants a la ciutat contribuint així, d’una banda, a difondre el ric patrimoni cultural existent i de l’altra, ajudant també a impulsar l’economia de la ciutat a través del sector turístic.