Comença la reurbanització final del carrer Provença

Abasta des del carrer Ample fins a Poetessa Caparà

La Torre
06 de novembre del 2015
Actualitzat a les 9:08h
L’Ajuntament de Terrassa començarà el proper dilluns, 9 de novembre, la tercera fase de les obres de reurbanització del carrer de Provença, una actuació que té l’objectiu de regenerar aquest carrer i, d’aquesta manera, contribuir a revitalitzar el barri de Sant Pere Nord, millorant-ne la qualitat urbana i la connexió amb la resta de la ciutat, a més de dinamitzar l’activitat comercial de la zona. La tercera fase, que abastarà el tram que va des del carrer Ample fins al carrer de la Poetessa Caparà, posarà el punt final a un projecte que es va començar a executar el març de 2013.

La intervenció en aquest tercer tram mantindrà coherència i continuïtat amb les obres realitzades a les dues fases precedents. Això significa que, un cop finalitzin els treballs, el carrer Provença haurà esdevingut un bulevard amb voreres amples i adequades per als vianants i amb un trànsit pacificat.

Aquest tram de carrer canviarà el seu aspecte: amb voreres de quatre metres d’amplada, cruïlles pensades com a espais de trobada, amb bancs i arbrat; mentre que la calçada destinada al trànsit tindrà un carril de circulació en sentit sud i un carril bici en sentit nord, així com una filera d’aparcaments. A més, la cruïlla amb el carrer de Bartrina s’elevarà per tal de pacificar el trànsit i reduir la velocitat dels vehicles que hi circulin, a més de facilitar l’accés dels vianants.

Les obres al carrer s’aprofitaran per millorar la xarxa d’enllumenat, eliminant els pals i soterrant els cables a les cruïlles, a més de renovar i modernitzar diferents elements de la xarxa per tal de guanyar en eficiència i reduir el consum. També es milloraran altres serveis que actualment presenten algunes deficiències, com ara la xarxa de clavegueram i la d’aigua potable.

Tot i que la planificació dels treballs no preveu el tall del carrer durant els cinc mesos de durada de les obres, és inevitable que les feines generin una afectació al trànsit. Mentre durin les obres, no es podrà estacionar al tram afectat, i per altra banda, la presència dels operaris i la maquinària farà més estret el carril de circulació. De la mateixa manera, es poden produir talls puntuals, per exemple, per l’execució de rases transversals i dels treballs d’asfaltat. Amb tot, la planificació s’ha fet pensant en minimitzar les molèsties per al veïnatge i els usuaris i usuàries habituals tindran garantit l’accés als seus pàrquings. La tercera fase de la reurbanització del carrer de Provença té un termini d’execució de cinc mesos i compta amb un pressupost d’adjudicació de 357.514,49 euros.

Els treballs s’han encarregat a l’empresa Constraula Enginyeria i Obres, SAU, després del corresponent concurs. La urbanització del carrer de Provença té el seu origen en el procés de participació ciutadana en el pressupost municipal d’inversions per al període 2008-2011, en què la ciutadania va decidir com invertir quatre milions d’euros. Aquesta va ser una de les propostes guanyadores de la votació. El veïnat del carrer de Provença ha participat tant en la selecció com en el disseny del projecte, així com en la tria de materials i elements de mobiliari urbà.

Actualment, hi ha constituïda una comissió de seguiment integrada per associacions veïnals, representants dels comerciants i l’Ajuntament. Les obres, que es van projectar en tres fases, van començar el març de 2013. Fins ara, la renovació abastava des de l’avinguda de Béjar fins al carrer Ample. Amb aquesta tercera fase, que afecta gairebé 3.000 metres quadrats, s’haurà executat la renovació d’una superfície d’uns 14.000 metres quadrats. La nova configuració del carrer no només adapta el seu aspecte a la seva funció comercial, sinó que a més facilita l’articulació del barri de Sant Pere Nord en sentit nord-sud i la seva connexió amb la resta de la ciutat.