Els Federins participen al Concurs de Ratafia de Santa Coloma de Farners

La banda egarenca Doctor Prats actuarà aquest dissabte en el Ball de la Ratafia

La Torre
05 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:59h

Els egarencs han estat membres del jurat Foto: C.F.


Dissabte passat, membres de la Colla dels Federins, en representació de l'organització del Primer Concurs de Ratafies Artesanals de Terrassa, van assistir a la Primera Trobada de Concursos de Ratafia per formar part de la primera fase del Jurat del 34è Concurs de Ratafia de Santa Coloma de Farners.

En el marc d'aquesta jornada, conjuntament amb representants dels concursos de municipis com els de Besalú, Cassa de la Selva, La Cellera de Ter, etc., van poder conèixer en primera línia la Ruta Urbana de la Ratafia, que recorre els indrets més emblemàtics de Santa Coloma que tenen relació amb aquest licor, com el Bar Sport (allà on va començar tot), el Jardí de la Ratafia, la Casa de la Paraula, o la Pastisseria Trias, on hi ha instal·lada exposició permanent sobre la relació entre Santa Coloma i la ratafia.

La colla egarenca també va poder conèixer el gran ventall de productes elaborats amb ratafia: Infusions d’herbes, melmelades de figues i ratafia, La Porter 1842 cervesa amb ratafia, secallona amb ratafia, pa de ratafia, etc.

Després d'un bon dinar van participar en la primera fase del jurat d'enguany, que va servir per seleccionar les 10 ratafies finalistes d'entre les 219 mostres presentades. Entre les mostres participants, segons els federins, és molt possible que hi fos la del guanyador del concurs de Terrassa, Cesc Castellet.

Aquest divendres, 6 de novembre, aquestes 10 ratafies finalistes participaran en la fase final del concurs, en el transcurs d'un sopar popular, i amb un jurat format per l'enòleg Xavier Codina, Josep Roca del Restaurant El Celler de Can Roca, la periodista Empar Moliné, i la mestra herbolària Astrid Van Ginkel. L’endemà dissabte dia 7 hi haurà el Ball de la Ratafia, amb les actuacions dels grups: Obeses, Xeic!, Orquestra Maribel, i també, obrint el ball, la banda terrassenca Doctor Prats.