​ICV Terrassa, a la Marxa del 7-N a Madrid contra la violència masclista

Per les ecosocialistes, aquest dissabte ha de ser un "clam massiu" contra els feminicidis

La Torre
06 de novembre del 2015
Actualitzat a les 8:39h
Una delegació de més d'un centenar de Dones amb Inicitiva, entre les quals hi haurà la presència de membres de Dones amb Iniciativa  de Terrassa, participarà aquest dissabte a Madrid en la Marxa contra la violència masclista convocada pel moviment feminista d'arreu d'Espanya.
 
Per a DI de Terrassa, la Marxa vol ser una denúncia del que avui dia és l'expressió més "cruenta" de les desigualtats de gènere, les violències masclistes. 1.378 dones assassinades des de l'any 95 així ho evidencien. "No podem parlar d'una societat lliure i democràtica quan només enguany, s'han comès 70 feminicidis i 8 infants han estat assassinats a mans dels seus pares o parelles de les mares", afirmen i afegeixen que "les retallades pressupostàries, la deficiència dels recursos públics, la precarietat de les prestacions o les mancances del sistema judicial demostren la manca de voluntat i la passivitat política dels Governs de l'Estat i de la Generalitat per a fer front a les causes estructurals de la violència".
 
El 7N per a Dones amb Incitiva ha de ser "un clam massiu per Un pacte d'Estat contra la Violència Masclista. Un pacte pel qual des de l'organització política feminista es porta treballant intensament durant l'any 2014 i el 2015 fent incidència a les institucions per l'Acord Social i Polític contra la violència masclista". Des del Congrés, a partir de la interpel·lació de la Diputada Laia Ortiz, passant pels Ajuntaments on la passada campanya del 25N es van presentar mocions instant als Plens a la seva aprovació fins arribar a l'estiu al Parlament de Catalunya.

Dones amb Inciativa i ICV de Terrassa fan una crida a la societat en general a  no ser còmplices del que és una vulneració sistemàtica dels drets humans de les dones i a participar, en la mesura que es pugui, en aquesta Marxa.