La Caminada Popular més solidària de Terrassa, diumenge

El Centre Excursionista organitza una nova edició que comptarà amb diverses novetats | El recorregut, de 34 km, s'iniciarà des de Collserola ja que es pretén potenciar el transport públic

La Torre
05 de novembre del 2015
Actualitzat a les 8:29h
Enguany, la 31a. Caminada Popular que organitza el Centre Excursionista de Terrassa estarà ambientada en els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. A finals del mes de juliol, els FGC van inaugurar a Terrassa tres noves estacions, les quals han representat un avanç important per la ciutat en temes de sostenibilitat i mobilitat. Així doncs, el C.E.T. vol aportar el seu granet de sorra per potenciar aquest transport públic tan beneficiós per al medi ambient, i que sigui també el mitjà de transport que s’utilitzarà per traslladar-se al lloc d’inici de la Caminada Popular.

El recorregut

Es sortirà des de qualsevol de les estacions dels FGC, ja sigui des de Terrassa, Sabadell o des de qualsevol estació i s'arribarà fins a l’estació del Baixador de Vallvidrera. A la mateixa estació s’hi troba el punt d’inici de la Caminada, on s’esmorzarà i es començarà a caminar.

El recorregut passarà pel Tibidabo, des d’on es gaudiran d’unes esplèndides vistes de Barcelona, i es baixarà en direcció nord-oest, passant per la bonica ermita de Sant Medir, el pantà de Can Borrell, rodalies de Sant Cugat, Bellaterra, Serra de Galliners, Can Parellada, Les Fonts, i entrarem a Terrassa pel Parc de Vallparadís, per acabar davant de l’entitat, on s’hi trobarà l’avituallament final.

Malgrat hom pugui pensar que serà una ruta poc agradable i, paisatgísticament parlant, massa urbana i amb massa asfalt, es garanteix que el 90% de la ruta es fa per zones boscoses i rurals. Tampoc hi faltaran altres avituallaments durant la Caminada, a més d’un detall, sorteig de material de muntanya i alguna sorpresa més. Aquest any es vol introduir una novetat a la Caminada. 

Aquest any, només es farà una ruta llarga de 34 km. No obstant, i per qui només vulgui caminar una estona, es farà una ruta curta circular de 7 kms, que anirà des de l’estació del Baixador de Vallvidrera fins a la mateixa estació i altres rutes mitjanes fins a diferents estacions. Per tant, la ruta és fins a Terrassa, però qui ho desitgi, podrà fer-la més curta i agafar el tren a les estacions de Sant Cugat, Bellaterra i les Fonts, ja que hi passaran molt a la vora.

Aportació solidària

Es vol valorar tot l’esforç de preparar-la, i l’esforç dels que hi participen tinguin un valor afegit. Aquest valor, enguany, seran els infants. Properament, al Centre, s’iniciaran activitats extraescolars entre setmana. Seran unes activitats en les quals es treballaran l’aspecte físic, però també el del coneixement de l’entorn i els valors que aporta la muntanya. 

Tanmateix, no tots els nens tindran l’oportunitat de poder fer-les, a causa de la situació econòmica de les seves famílies. El Centre vol que aquests nens i nenes tinguin l’oportunitat de fer activitats que els ajudin a tirar endavant la seva formació com a persones. Que puguin escollir d’entre tota l’oferta d’activitats que hi ha a Terrassa les que els poden interessar més, no només les del Centre. Per això proposa que, qui vulgui, faci una aportació d’1 euro. Es col·locaran unes urnes tant a l’avituallament de l’inici al Baixador de Vallvidriera com al final de la caminada a la plaça Vapor Ventalló, per tal que s’hi puguin fer les aportacions.