Mina i Oncolliga mantindran els tallers per a pacients i cuidadors

La Torre
05 de novembre del 2015
Ambdues entitats han renovat el conveni de col·laboració
Ambdues entitats han renovat el conveni de col·laboració | Foto: Mina

La Fundació Mina i La Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica (Oncolliga) han signat el conveni per tal de renovar la col·laboració que fa possible el manteniment del programa Temps per cuidar-te. Sota aquest títol, Oncolliga organitza durant tot l’any a Terrassa un conjunt d’activitats i tallers gratuïts adreçats a malalts oncològics, familiars i cuidadors de la ciutat per tal de donar-los suport en el seu dia a dia. 

Prop de 400 persones van participar l’any passat en els tallers i activitats de Temps per cuidar-te. Els participants són persones afectades per la malaltia que arriben a Oncolliga per iniciativa pròpia o bé seguint la recomanació dels metges de l’hospital o del CAP. Per una banda, els tallers ofereixen eines per afrontar la situació en la que es troben i, per l’altra, permeten la interacció amb la resta de persones que es troben en les mateixes circumstàncies, possibilitant compartir les seves experiències.  

La programació dels tallers és mensual. Amb la signatura d’aquest conveni, la Fundació Mina aporta 2.500 euros per a mantenir, per tercer any, el programa i per a l’edició i impressió del material per a donar a conèixer i realitzar els tallers, que ofereixen comprovats beneficis en la salut emocional i el benestar de les persones que hi participen. Per exemple, aquest mes de novembre tindrà lloc un Curs de Gestió de l’Estrès per Sofrologia, un taller de pautes d’Autocuidar-se i tallers de Tai-Txi i Txi Kung, així com una sessió sota el títol Al Nadal posa’t guapa, un taller de manualitats creatives i una conferència. A banda, el dia 20 es duu a terme el XXIII Sopar Solidari contra el càncer.