Per una escola pública i de qualitat a la ciutat de Terrassa

"L’Ajuntament ha de continuar pressionant Ensenyament perquè compleixi els seus compromisos; Terrassa i els nostres fills no han de continuar estudiant en barracons com a l'INS Can Roca i INS Aimerigues", diu EUiA

La Torre
04 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:10h
Representants de l'agrupació municipal d'EUiA
Representants de l'agrupació municipal d'EUiA | Marcel Marsal

Representants de l'agrupació municipal d'EUiA Foto: Marcel Marsal


El dret a rebre una formació al llarg de tota la vida s’ha de garantir des dels diferents nivells de l’Administració. La política municipal respecte a l’Educació Pública ha de ser clau per garantir l’equitat social i aprofondir en la cohesió social en aquests temps de tantes incerteses.

Des d’EUiA identifiquem els problemes que s’han de resoldre i proposem mesures que apostin per una Escola Pública, laica, inclusiva i de qualitat. Hem de recordar que l’Escola Pública porta patint des de 2010 unes retallades a tots els nivells (augment de càrrega docent que suposa menys docents en el sistema, augment de ràtios a primària i secundària….) que han suposat un atac a un dret bàsic de rebre una Educació Pública. Aquestes retallades han estat imposades per l’acord de Govern de la Generalitat (govern CiU), des de l’any 2010 i no té visos d’acabar.

De cara al curs 2015-16 ens trobem amb una devallada demogràfica que suposa que als P-3 de Terrassa hi hagin previstos 300 alumnes menys. Ja en el curs 2015-16 hi ha hagut un tancament d’una línea de P-3 a l’escola Marià Galí a Can Boada.

L’Escola Púbica ha suportat aquestes retallades i ja és moment de revertir-les. Des de l’Ajuntament de Terrassa s’ha de pressionar al Departament d’Ensenyament per la baixada de ràtios. Si per altra part és inevitable el tancament de línies, ara és moment de que l’escola concertada posi la seva part. No entenem com en moments de crisi es poden mantenir i/o augmentar els concerts a escoles/empreses privades. Recordem que el govern de CiU dedica cada any més recursos a sostenir centres de l’Opus Dei que segreguen per sexe.

L’Ajuntament de Terrassa ha de continuar pressionant al Departament d’Ensenyament perquè compleixi els seus compromisos. La ciutat i els nostres fills no han de continuar estudiant en barracons com el de l’INS Can Roca i l’INS Aimerigues. Des de la nostra organització donem suport a l’AMPA de l’INS Can Roca en la seva recollida de signatures i donarem suport a totes le iniciatives que surten per demanar el que és just, la construcció immediata de l’Institut Can Roca i l’Institut Aimerigues.

Reclamem a l’ajuntament que augmenti els recursos econòmics en la dotació de beques-menjador. Aquesta greu crisi capitalista està castigant durament a les classes treballadores de Terrassa i s’ha de donar una resposta perquè tots els infants de la nostra ciutat tinguin garantida una alimentació digna.

Exigim un posicionament clar per part de l’Ajuntament contra lleis retrògades com la LOMCE. No basta amb dir-lo si no hi ha compromís d’insubmissió davant aquest nefasta llei. Des del consistori s’ha de posar les màximes dificultats a la presència de la religió a les escoles.

És moment de passar de les paraules als fets. Exigim al Sr. Ballart i a la Regidora d’Educació Sr. Rosa Ribera mesures concretes. L’Escola Pública s’ho mereix, la ciutat de Terrassa s’ho mereix, les classes treballadores de la nostra ciutat han de tenir garantida una Escola Pública i de Qualitat.