El misteri de dos fanàtics dels Ovni decapitats el 1972

Els morts van deixar una sèrie de notes on afirmaven que els extraterrestres els cridaven i li deien a un periodista que havien mutat i que es dirigien al centre galàctic

J.M.O.
17 de novembre del 2015
Actualitzat el 30 d'abril del 2016 a les 7:58h
El 20 de juny de 1972 dos homes van aparèixer decapitats a la zona de Torrebonica de Terrassa, a les vies del tren, i molt a prop un de l'altre. Els cossos pertanyien a dos treballadors del ram tèxtil, José Félix Rodríguez Montero (originari d'Aguadulce, a Sevilla,i que estava casat), i Juan Turu Vallés, de 47 i 21 años. S'havien conegut poques setmanes abans a través d'una revista. Malgrat l'impacte, semblaven romandre en una posició ritual.

Els dos havien estat relacionat amb l'estudi i els grups de seguiment dels Ovnis en els temps dels últims moments del Franquisme. Dels fets fins i tot se'n va fer una pel·lícula que, més o menys, reproduia els esdeveniments. La ufologia era una manera de defugir d'aquell país trist, d'una realitat dura.

Els decapitats van deixar una sèrie de notes on afirmaven que els extraterrestres els cridaven. En altres cartes, pòstumes, li deien a un periodista que havien mutat i que es dirigien al centre galàctic. L'incident havia tingut lloc poc després que per televisió es passés el film "Hombres de otros mundos".

Els fets havien passat força desapercebuts fins que dos investigadors, Manuel Carballal i el terrassenc Josep Guijarro van decidir posar fil a l'agulla i esbrinar què havia passat per a que dos persones es treissin la vida. 

L'investigador egarenc escrivia que Rodríguex consumia llibres sobre astronomia, plats voladors i sers d'altres mons. Havia passat per un seminari catòlic i s'havia fet més tard protestant. Turu, explica, era curiós i emprenedor i va fundar a Terrassa un grup d'investigació sobre Ovni. Guijarro oferia unes notes del noi on deia: "Arribats a Júpiter, ens reben varis éssers. Ens donen la benvinguda i passejant per una ciutat veig un autotren que tan aviat va per l'aire com per terra".