Malestar pel retard dels Ins Can Roca i Les Aimerigues

La Comunitat Educativa de Terrassa demana a la Generalitat que en el cas que hi hagi "tancament de línies, no es facin de nou a l’escola pública" i insta a l'Ajuntament a passar de "les paraules als fets" en la defensa d'una escola pública i de qualitat

La Torre
03 de novembre del 2015
Actualitzat el 04 de novembre a les 12:51h
La Comunitat Educativa de Terrassa ha emès un manifest en què mostra la seva "preocupació" davant del retard en la construcció de l'Institut Can Roca i l'Institut Aimerigues. Per l'entitat, a dia d'avui tenim dos centres de secundària, un funcionant en barracons i un altre ubicat en un antic centre de primària afectat per l'aluminosi.

La comunitat afirma que "després d'haver-se licitat els projectes de construcció dels dos centres de secundària, l'administració ara es depenja dient que no saben quan començaran les obres o bé, en el cas de l'INS Can Roca, endarrerint el termini de construcció, 30 mesos més del que estava previst", i afegeixen que "els alumnes d'aquests centres estan patint una escolarització en entorns gens adequats per a l'aprenentatge. I els futurs alumnes de les escoles de les rodalies estan abocats a anar a aquests centres “provisionals” sense tenir clar quan podran utilitzar un edifici digne com la resta de companys i companyes de la ciutat".

Per la plataforma que aplega docents, AMPAs i directius, "estem davant d’una mostra clara del desinterès del govern de CiU de proporcionar a la ciutadania una Escola Pública i de Qualitat. Hem de recordar que aquest govern és el que sistemàticament subvenciona escoles concertades de l'Opus Dei, que segreguen per sexe mentre després endarrereix fins a la indignitat la construcció de dos instituts a la nostra ciutat".

Així mateix, en el comunicat subratllen que "l’Escola Pública està patint unes mesures extraordinàries de retallades des de l’any 2010. I que de cara al curs 2016-17 hi ha prevista una baixada de matriculació considerable en els P-3 de la ciutat". Per això, demanen que aquesta baixada demogràfica vagi acompanyada d'una "voluntat política clara de baixades de ràtios". I que en el cas que hi hagi "tancament de línies, no es facin de nou a l'escola pública".

La Comunitat Educativa de Terrassa també demana a l'Ajuntament de Terrassa i en especial a la regidora d'Ensenyament Rosa Ribera i a l'alcalde Jordi Ballart que passin de les "paraules als fets" tot recordant que "volem veure concreció i decisions polítiques en pro d'una Escola Pública i de Qualitat".