Castellbisbal pateix una onada d'actes vandàlics en edificis

Aquest cap de setmana, el municipi ha vist com d'omplien de pintades i destrosses les parets de diversos equipaments municipals, rètols o zones de descans | L'Ajuntament lamenta els danys i recorda que caldrà destinar una partida extraordinària per poder arranjar el mal causat

La Torre
03 de novembre del 2015
Actualitzat el 04 de novembre a les 12:51h
Pintades a la façana d'Els Costals
Pintades a la façana d'Els Costals | Foto: A.C.

Paperera arrencada al parc de l'Ermita Foto: A.C.


L'Ajuntament de Castellbisbal ha emès un comunicat en què expressa el seu rebuig envers tots els actes vandàlics que s'han produït al municipi durant aquest cap de setmana i que han consistit, sobretot, en pintades en façanes d'edificis públics i destrosses en el mobiliari urbà. El consistori també lamenta la despesa extraordinària que caldrà fer per arranjar tots els danys causats.

Els fets es van centralitzar durant la nit de dissabte a diumenge i van afectar, sobretot, edificis i espais públics. A Els Costals es van produir pintades a la façana, tant en la part que dóna a l'avinguda de Pau Casals, com a l'espai on hi ha el rètol de la Biblioteca, a la zona de grades que es troba al costat de les oficines de Cultura i Educació i al Punt d'Informació Juvenil.

Un altre dels espais on es van registrar molts actes vandàlics va ser la zona de l’escola Benviure i el parc de l’Ermita. Al Benviure, es van fer pintades a la façana, als comptadors i a l'intèrfon de la porta principal i al parc de l'Ermita es va trencar mobiliari urbà i, fins i tot, es va arrencar una paperera del terra.
 

Pintades a la façana d'Els Costals Foto: A.C.


Tasques de reparació 

Des d’aquest dilluns, l’Ajuntament treballa per netejar i arreglar tots els danys causats així com per quantificar la despesa que caldrà fer per reparar tots els desperfectes produïts i per netejar totes les façanes.

Una vegada més s'insisteix que el cost dels actes vandàlics haurà de ser assumit pel conjunt dels veïns i es fa una crida al civisme i a respectar els edificis i els equipaments.
 

Pintades a la zona de grades de l'auditori Els Costals Foto: A.C.
 

Pintada a la façana d'Els Costals, a la part situada davant del Punt d'Informació Juvenil Foto: A.C.
 

Pintades a la façana d'Els Costals Foto: A.C.