Jordi Llibre aconsegueix el bronze a la Lliga Catalana d'Esgrima

La Torre
03 de novembre del 2015
Llibre va pujar al podi
Llibre va pujar al podi | Foto: Esgrima Terrassa

Llibre va pujar al podi Foto: Esgrima Terrassa


Aquest dissabte 31 d’octubre, va tenir lloc una nova cita amb el circuit de la Lliga Catalana d’esgrima. Un total de 10 tiradors masculins i 4 tiradores femenines del Club d’’Esgrima Ciutat de Terrasa van formar la delegació egarenca.
 
A la competició masculina, aquest cop, Albert Sanchiz juntament amb Tiago Ferreira i Daniel Fenoy van caure a la ronda de poules. Un debutant Adrià Gonzalez va passar el primer tall, i va fer un digne paper arribant a la segona poule, fent una esgrima desacomplexada. El va acompanyar August Algueró.
 
Pel que fa a les primeres espases del club, que van accedir a les eliminatòries, la sort va ser diversa. Arnau Guiteras, molt actiu durant les poules, va perdre amb Miquel Ojeda (SAM) un assalt que va transcórrer amb avantatge del de Terrassa, que va anar encertant  tota l’estona el moment d’iniciar els atacs sobre la preparació. El veterà barceloní, però, va reaccionar i li va remuntar l’assalt, que va acabar amb una victòria pírrica (15-14) pel de Barcelona.
 
Josep Ashi, va tenir poca fortuna en el seu encreuament d’eliminació directa de 64 contra Pablo Ferre (SAM). El de Sant Boi, li va guanyar la partida tàctica a base de contraatacs. Ashi va remuntar l’assalt mostrant gran versatilitat tàctica, incrementant la complexitat dels atacs per dificultar l’acció de l’oponent, però la precipitació i la pressa li van jugar més d’una passada i va quedar eliminat per la mínima a l’últim segon de l’assalt (14-13).
 
Paco Peñuela, i Oriol Camps, que van signar unes rondes de poule molt bones, van haver de creuar les seves espases a la primera eliminatòria, i la sort es va decantar per Camps que va saber no oferir la seva arma a les accions de presa de ferro del seu rival. Camps, a l’eliminatòria de 32, va creuar-se amb un tècnic Guillaume Lanteri, que va neutralizar tots i cadascun dels esforçats intents d’agafar la iniciativa del jove tirador.

Bona actuació de les tiradores
 
La bona notícia de la jornada va ser, un cop més, l’excel·lent paper de Jordi Llibre, que va aconseguir tornar a pujar al podi, aconseguint la medalla de bronze. Va obrir-se pas sense problemes fins la directa de 16 tiradors, on va creuar-se amb el santboià Marc López (SAM). Llibre va protagonitzar una remuntada èpica, i va arrabassar-li la victòria a l’últim tocat el 15-14, demostrant que la veterania és un grau. A quarts de final, va imposar-se amb autoritat al barceloní Nacho Amiguet (SAM), dominant-li en tot moment la distància. A semis, però, Aleix Heredia (SAM), en un gran moment de forma, va barrar-li el pas a la final. 
 
En la competició femenina, Marina Roncal i Paqui Sanchez van quedar-se a la primera volta, tot i haver signat algunes victòries en el seu full de poule. Anna Esteve va oferir les bones sensacions de la jornada, oferint una esgrima alegre, creativa i variada. Malgrat tot, l’ampostina Michele López (SEA) la va superar a l’eliminatòria de vuitens de final. I Irene Rivera va tornar a oferir una bona actuació, amb una esgrima sòlida i madura, que es va obrir pas fins els quarts de final. Allà, va haver de plantar cara a Cristina Raceu (SAM), on va caure tot i fer un bon assalt.
 
La prova masculina va ser guanyada pel barceloní Aleix Heredia (SAM) i per la femenina per Julia Calventus (SAM).