Llibreria Synusia convida a un diàleg obert amb Albert Sales i Campos

Partint del seu llibre "El delito de ser pobre" s'enfocaran temes fonamentals de drets i democràcia

La Torre
02 de novembre del 2015
Actualitzat a les 9:10h

El dijous 5 de novembre a las set de la tarda la Llibreria Synusia convida a un diàleg obert amb Albert Sales i Campos. Partint del seu llibre "El delito de ser pobre" es podran enfocar temes fonamentals de drets i democràcia que afecten a tothom.

"Un nou model de gestió de la precarietat, la marginalitat i l'exclusió s'està construint i justificant a la crisi econòmica que patim. Un model basat, entre altres variables, en la substitució de les ajudes públiques per filantropia privada, a la imposició d'una sospita permanent de frau sobre els perceptors de prestacions oficials, i en l'ús del sistema penal com a eina de submissió de la marginalitat. Darrere de la construcció d'aquest model de governabilitat hi ha una decisió econòmica relacionada a nous processos d'acumulació i i una decisió polític", escriuen des de la llibreria.

Albert Sales i Campos és politòleg i sociòleg. Actualment és assessor de la Tinença d'Alcaldia de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona. Des del 2004, Professor associat al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. Forma part del Grup de Recerca en Criminologia i Sistema Penal de la UPF. Activista i investigador en l'àmbit de la lluita contra la pobresa i les desigualtats. En l'àmbit internacional ha treballat a la Campanya Roba Neta i és membre fundador del Col·lectiu RETS i activista contra les violacions dels Drets Humans i dels Drets Laborals que cometen sistemàticament les Empreses Transnacionals. Des del 2011 col·labora amb la Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar de Barcelona i la seva recerca està orientada a combatre l'exclusió residencial i la criminalització de la pobresa en l'espai públic.