El Cementiri està preparat per rebre milers de persones

Durant aquests dies l’Ajuntament ha posat en marxa un dispositiu especial per facilitar el desplaçament i accessos i organitza diverses activitats al complex

La Torre
30 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:51h
Com és tradició, els dies previs a Tots Sants, i especialment l’1 de novembre, s’espera una gran afluència de visitants al Cementiri Municipal de Terrassa, per on passen entre 50.000 i 60.000 persones en aquestes dates. Com cada any, per tal de fer front a l’elevat nombre de visitants, l’Ajuntament amplia i reforça els seus serveis amb un dispositiu especial. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha visitat aquest matí el complex, junt amb el tinent d’alcalde de Servei Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, i membres de la junta general de la Societat Municipal de Serveis Funeraris de Terrassa. La visita ha servit per comprovar les actuacions de millora que s’han fet els últims mesos al Cementiri, i també per veure sobre el terreny el funcionament del dispositiu especial.

Dies especials
Facilitats de desplaçament i accés Bus especial gratuït al Cementiri des de l’Estació del Nord (recorregut L1). Divendres 1 de novembre, de 9 a 18 h.

Servei gratuït de recollida domiciliària per a persones amb mobilitat reduïda que vulguin visitar el cementiri el dia 1. El servei funciona de 9 a 18 h, i cal reservar-lo prèviament. Les persones interessades han de trucar al telèfon gratuït 900 268 268.

Durant els dies de més visites es condiciona un vehicle adaptat per al transport intern de persones amb dificultat de mobilitat que ho necessitin per acompanyar-les a la sepultura i portar-les després novament a l’entrada del recinte.

Ampliació de l’aparcament i els accessos: obertura del pàrquing de la Zona Est i obertura de l’accés per a vianants del Camí dels Monjos.

Venda de flors
El Centre d’Atenció al Visitant ofereix una àmplia gamma de productes per a la decoració de les sepultures. S’instal·laran diverses parades de flors i complements a la zona d’accés al cementiri. Enguany s’han autoritzat 13 parades de venda de flors.

Servei amb reserva prèvia
Funerària de Terrassa ofereix el servei de neteja i ornamentació de sepultures. Cal reserva prèvia, les persones interessades han de trucar al telèfon gratuït 900 268 268.

Acompanyament musical
S’habiliten dos punts d’actuació musical per acompanyar la visita a l’entrada del Temple del cementiri i a la Zona Est del complex, de 10 a 13.30 h.

Record dels difunts, al Temple del Cementiri
A les 12 h. – Acte d’oració per al procés espiritual de les ànimes. Organitzat per la Comunitat Bahá’í.

A les 16.30 h. – Celebració eucarística amb l’acompanyament del Petit cor de la Parròquia de Sant Josep.

A les 18.30 h. – Concert en record dels difunts. Concert de cant coral a càrrec de la Coral Rossinyol de Terrassa

Director: Gerard Farreras
Piano: Montserrat Solé
Autors clàssics, cançons populars. El programa del concert consta d’una primera part dedicada a temes coneguts de Mozart, com els Nocturns i Ave Verum Corpus, amb l’acompanyament al piano de Montserrat Solé. La segona part està formada per dues sardanes, dues cançons tradicionals i una havanera molt popular.

Exposició "L’art a les làpides"
Fins al dia 1 de novembre es podrà visitar l’exposició “L’Art a les làpides”, a l’entrada del cementiri, de 9 a 17.30 h.

Els artistes i relleus funeraris de les làpides decorades dels nínxols són els protagonistes d’aquest passeig original i exclusiu pel nostre patrimoni artístic funerari. Durant la primera meitat del segle XX, l’Escuela Municipal de Artes y Oficios de Terrassa i els tallers dels marbristes Josep Bruix i Lluís Serra van ser els llocs de l’aprenentatge i l’evolució artística de molts d’aquests marbristes i escultors del relleu funerari que deixaren testimoni en el nostre cementiri. La decoració simbòlica, classicista i d’estil modernista, en molts casos, comparteix espai amb la figuració religiosa, que és la predominant, sobretot amb la figura de l’àngel guardià de l’ànima. També cal destacar el relleu del retrat, en marbre o en metall.