Matadepera congela les ordenances pel 2016

L’aprovació va comptar amb els vots de CiU, els contraris d’ERC i PP i l’abstenció de la CUP

La Torre
30 d'octubre del 2015
La Sala de Plens de l'Ajuntament de Matadepera va despatxar dimecres 28 a la tarda un dels plens extraordinaris més rellevants de tot el calendari, el de les ordenances fiscals. 

La seva brevetat obeïa a la seva simplicitat: congelació d’impostos, taxes i preus públics i una destacada novetat pel que fa a l’Impost de Béns Immobles: al proper any es deixarà d’aplicar el recàrrec del 0’06% del tipus de gravamen de l’IBI aprovat l’any 2011 per govern central del Partit Popular, i que ha obligat a aplicar-lo en relació a la meitat dels immobles amb major valor cadastral, el que significarà passar del 0’56% al tipus vigent del 0’50% per a tothom. Aquesta disposició suposarà una rebaixa en el rebut de l’IBI per a la meitat de les famílies de Matadepera. 

Les mesures van ser explicades pel regidor d’Economia i Hisenda i Noves Tecnologies, Albert Garcia Font, que va apuntar que “l’equip de govern ha estat treballant per reduir a mínims tots els impostos de competència local”. 

Garcia ha remarcat que “el fet que es deixi d’aplicar aquesta mesura del govern central suposarà per les arques municipals 180.000 euros menys”. L’IBI, però, continua essent l’impost més important de l’Ajuntament, i en el cas de Matadepera, suposen 4’5 milions d’Euros l’any, prop d’un 40% de tot el pressupost. 

L’aprovació de les ordenances va comptar amb els vots de CiU, els contraris d’ERC i PP, i l’abstenció de la CUP.