Un terratrèmol de magnitud 4,3 se sent al Vallès

Els sisme té epicentre al golf de Roses i s'ha percebut clarament però sense causar danys personals | S'ha notat a les comarques gironines i barcelonines i, fins i tot, a la capital catalana

NacioSabadell
29 d'octubre del 2015
Actualitzat el 31 d'octubre a les 8:06h
Un terratrèmol de magnitud 4,3 ha sacsejat aquesta matinada el golf de Roses, a la costa de l'Alt Empordà. Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, l'epicentre del moviment s'ha produït al mar, a cinc quilòmetres de profunditat. L'Institut Geogràfic Nacional espanyol, per la seva banda, ha estimat la magnitud en 4,1.

El sisme, que s'ha produït poc després de dos quarts de dues, ha estat "amplament percebut" tant a les comarques de Girona com a les de Barcelona –fins i tot a la capital catalana- però no consta cap tipus de dany ni material ni personal.

A Roses i a l'Escala són els llocs on s'ha notat més el moviment. A l'Alt Empordà, testimonis asseguren que s'han mogut llits i estanteries. No obstant, geògrafs assenyalen que el fet que el terratrèmol s'hagi produït de matinada fa que s'hagi notat més.