Isaac Puello s'endú el Concurs de Disseny Industrial en Fusta

Enguany s'han presentat un total de 13 projectes, i ha estat escollit com a guanyador un "Tamboret apilable sense ferramentes"

La Torre
29 d'octubre del 2015
Actualitzat el 30 d'octubre a les 7:25h
El Gremi de la Fusta de la Cecot va celebrar la segona edició del Concurs de Disseny Industrial en Fusta Jordi Amat en què hi van participar un total de 13 projectes de disseny que van exposar-se a la Sala Cima.
 
El jurat, format per membres de la Junta del Gremi de la fusta, patrocinadors i de col·legis professionals, es va reunir el dia 20 d’octubre per fallar a favor dels projectes guanyadors que van recollir el seu premi en un acte de lliurament el dijous 22 a la seu del Gremi.
 
La dotació econòmica total d’aquesta segona edició del concurs va ser de 3.100 € distribuïda de la manera següent: el primer premi de 1.500€ patrocini de la Cecot juntament amb un guardó i un val sorpresa gentilesa de l’empresa Rístol va recaure en Isaac Puello Perelló pel projecte “Tamboret apilable sense ferramentes”; el segon premi dotat amb 1.000 €, patrocini de l’Ajuntament de Terrassa, es va atorgar a Guiu Lluçà Meléndez amb el projecte “Cadira veta” i el tercer premi de 600 € patrocinat per l’empresa Finsa (Financiera Maderera) se’l va emportar la Gemma Broto Divorra amb el projecte “Res més que fusta, la cadira”.
 
El certamen té com a objectiu posar de relleu, donar projecció i reconèixer la tasca i projectes dels professionals de l’arquitectura i del disseny de tot Catalunya, així com dels professionals de la fusta.
 
Els projectes presentats havien de ser inèdits i no podien estar en producció en el moment del concurs. El disseny havia de ser factible en temes tècnics i amb projecció comercial, assolint de manera exitosa els següents objectius: el disseny havia de ser estètic i funcional, incorporant consideracions de disseny per vetllar per una apropiada aparença física i utilitat segons el concepte treballat; el disseny havia de comportar un projecte sostenible, amb l´ús de materials i processos productius respectuosos amb el medi ambient; i finalment, el disseny havia de ser factible a l´hora de produir-lo. I el requisit imprescindible a tots els projectes és que havien d’utilitzar com a matèria primera principal la fusta, podent combinar amb altres materials.