CDC critica la gestió del govern de Castellbisbal de les beques menjador

Els convergents són partidaris que el Consell Comarcal unifiqui els criteris per accedir als ajuts

La Torre
02 de novembre del 2015
Actualitzat a les 7:23h
CDC de Castellbisbal ha emès un comunicat en relació a la moció presentada en caràcter d'urgència en el darrer ple municipal sobre demanar un augment de beques menjador per als infants del municipi. Els convergents insten al govern municipal d'ICV-Alternativa i ERC a encapçalar una moció conjunta i consensuada amb tots els partits del Consistori que vagi dirigida a la conselleria de Benestar i Família per tal de pressionar per un "augment dels ajuts a nivell social i de protecció als més desfavorits de forma equitativa".

Així mateix, els nacionalistes són partidaris que tots els Consells comarcals apliquin "els mateixos criteris per a la concessió de beques" malgrat que des del govern, la regidora Susanna Solé defensés que "si s'unifiquen i es posa totes les famílies al mateix nivell, Castellbisbal sortia perdent. Però, és que Castellbisbal es mereix més que els altres pobles de Catalunya? Som solidaris amb els refugiats sirians però no amb els catalans i catalanes? A Castellbisbal tenim la sort de no tenir molts casos extrems", han reblat.

D'altra banda, CDC es mostra preocupada perquè en la reunió amb el Consell Comarcal es va dir que l'ens treballa amb dades errònies en el cas d'algunes famílies de Castellbisbal. El Consell Comarcal, que és qui atorga les beques menjador, treballa amb les dades que els donen els Ajuntaments i aplica els barems a tothom per igual. "Si aquestes dades no s'aporten correctament qui en pateix les conseqüències són els infants, i això és un tema molt seriós", han manifestat i reflexionen que "realment pot semblar que els Serveis Socials de Castellbisbal no estan gestionant correctament els recursos que reben quan del curs anterior a aquest hi ha hagut famílies que de sobte han quedat desateses".

Moció electoralista

Des de Convergència Castellbisbal van expressar el seu descontent en la manera de fer les coses d'ICV-AxC i ERC, presentant mocions de "caràcter electoralista" criticant a convergència, "quan el que han de fer és treballar pel poble, que per això estan al govern". CDC creu que el que cal fer és demanar "conjuntament" al nou govern de la Generalitat que augmenti els ajuts a nivell social i que es protegeixin els més desfavorits, perquè presentar una "moció consensuada, parlada i en què tot el consistori hi estigui d'acord té molta més força i reflecteix l'opinió de tot el poble de Castellbisbal, per tal que la Conselleria de Benestar i Família ho tingui en compte a l'hora d'establir els seus objectius".

Aixi mateix, afirmen que ja s'han posat en contacte amb la regidora de Serveis Socials de Castellbisbal, per demanar-li les dades dels casos més greus als quals l'Ajuntament considera que la Generalitat no atén i així poder adreçar-se directament a la Conselleria de Benestar i família "per poder ajudar en tot el que estigui a les nostres mans".