Bombers i ADF Matadepera fan balanç d'un estiu força complicat

La Torre
28 d'octubre del 2015
Es van realitzar 93 sortides, 44 de les quals per focs de vegetació
Es van realitzar 93 sortides, 44 de les quals per focs de vegetació | Foto: Matadepera.cat

ADF i els Bombers Voluntaris de Matadepera han fet balanç del que ha representat la campanya d’estiu d’enguany. Una campanya que ha estat, segons els seus responsables, una de les més difícils d’afrontar dels darrers 5 estius, amb unes temperatures anormalment altes durant molts dies, juntament amb baixes humitats relatives. A això cal sumar-hi l’estat de molts boscos del Vallès Occidental després dels danys catastròfics de les ventades de desembre.

Cal destacar que durant dos dies es va activar el nivell 3 del Pla Alfa i durant dos mesos va estar actiu el nivell 2 amb tots els protocols de vigilància i restriccions que això implica. Tot i això, els serveis de prevenció i extinció han aconseguit limitar l’abast dels incendis a partir d’un gran esforç global de planificació dels recursos en base a l’anàlisi continuada dels factors de risc d’incendi. També s’han seguit estratègies d’anticipació i primer atac contundent per evitar focs grans o simultaneïtat.

A nivell de tot Catalunya s’ha comptat amb els mateixos recursos que en altres anys. A nivell local, s’han fet un total de 93 sortides dels bombers, 44 de les quals per focs de vegetació. El grup d’actuació de l’ADF ha dedicat 1.057 hores a fer vigilància, amb un total de 370 serveis efectuats per efectius voluntaris i han intervingut en un total de 29 incendis de vegetació amb la participació de 38 efectius.

ADF i els Bombers Voluntaris de Matadepera volen agraïr el comportament i col·laboració de tota la població del municipi durant l’època de màxim risc d’incendi.