Volen que l'Ajuntament tregui els diners dels bancs que «no siguin ètics»

CUP, TeC i ERC entren una proposta de resolució en què insten al Consistori a treballar només amb aquelles entitats que "no tinguin les mans tacades"

La Torre
27 d'octubre del 2015
Actualitzat el 29 d'octubre a les 15:45h
Els grups municipals de CUP, TeC i ERC presenten per al proper ple municipal una moció en què insten Terrassa a ser una ciutat amiga de la Banca ètica. De fet, proposen dur a terme totes les operacions bancàries de l’Ajuntament mitjançant banques ètiques, tals com Triodos Banc, Fiare i Coop 57.

Així mateix, les tres agrupacions aposten perquè el Consistori cancel·li els comptes bancaris que encara es mantinguin amb "entitats no ètiques" (com ara BBVA, Banc Santander, Bankinter, Caixa Banc, Banc Sabadell, Bankia, Catalunya Caixa), un cop amortitzats els préstecs pendents. Tampoc volen establir "cap nou vincle ni relació" amb entitats bancàries que no siguin ètiques.

"Ens fan fora de casa, i alhora hem de pagar el rescat dels bancs. Allò curiós és que paral·lelament a la voràgine de les retallades socials i precarització laboral, els bancs han augmentant els seus ingressos", han manifestat des de la CUP, i recorden que "les entitats financeres s'han tacat les mans de sang internacional. És més que conegut els vincles financers que mantenen amb les principals empreses d’armament".