Nou impuls al Projecte Educatiu de Ciutat de Castellbisbal

Elaborar un mapa de recursos educatius municipal o dissenyar un mapa social per visualitzar i establir connexions entre els diferents agents, grups i organitzacions socials, entre els objectius

per La Torre, 28 d'octubre de 2015 a les 09:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Castellbisbal, mitjançant les regidories d’Educació i Participació Ciutadana, ha reactivat el Projecte Educatiu de Ciutat (PECastellbisbal), un document que ha de definir quines són les prioritats educatives del municipi i identificar quins principis, objectius, metodologies i programes han de guiar l’acció educativa local.
 

De moment, la Comissió impulsora del PECastellbisbal ha reprès el calendari de reunions periòdiques amb l’encàrrec de posar en marxa, l’any vinent, el I Fòrum, una trobada, oberta a tota la ciutadania, on es consensuaran i es definiran els objectius i les estratègies en l’àmbit de l’educació que permetran definir-hi les activitats relacionades.
 

A més de planificar futures actuacions, la Comissió també ha creat grups de treball als quals s’han assignat tasques molt concretes. Un d’aquests grups, per exemple, haurà d’obtenir les dades necessàries per elaborar un mapa de recursos educatius municipal;  un altre, haurà de dissenyar un mapa social que ha de permetre visualitzar i establir connexions entre els diferents agents, grups i organitzacions socials presents al territori. Finalment, hi haurà un grup de treball que s’encarregarà de donar visibilitat i potenciar la participació al PECastellbisbal.
 

La regidora d’Educació, Isabel Méndez, valora com a molt positiva la feina feta fins ara per tots els membres de la Comissió impulsora del PECastellbisbal i els encoratja a continuar treballant i pensant en i per l’educació al municipi: “Aquest ha de ser un instrument que ens ajudi a definir el model de poble que volem i els valors que l’han de sustentar”, destaca Méndez. En aquest sentit, el regidor de Participació Ciutadana, Enrico Martinelli, recorda que amb l’elaboració del PECastellbisbal es poden planificar i organitzar les polítiques educatives del municipi, una tasca en què és indispensable la participació ciutadana: “Només amb la implicació de tothom podrem establir propostes i compromisos permanents, dinàmics i compartits”, assenyala.

 

Participació