TeC , CUP i ERC volen un protocol de dol per als casos de violència masclista

Ambdues formacions consideren que és necessari elaborar un document en un termini màxim de 6 mesos, en el qual es detallin les accions que realitzaran les associacions, entitats i centres educatius per prevenir i conscienciar sobre els feminicidis

La Torre
26 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 18:21h
Des dels grups de Terrassa en Comú, la CUP i Esquerra Republicana presentaran una proposta d'acord a la Junta de portaveus per tal d'establir un protocol de dol a la ciutat de Terrassa en casos de feminicidis i altres assassinats per violència masclista.

L'acord proposa iniciar un procés participatiu per tal que la ciutat es doti d'un protocol de dol en un termini màxim de 6 mesos, el qual haurà de detallar les accions que realitzaran les associacions, les propostes que realitza la ciutadania, les accions institucionals per part de l'Ajuntament i les altres institucions de la ciutat, especialment els centres formatius.

Ambdues formacions consideren que hi ha una "inexistent priorització i aposta per les polítiques públiques de gènere i d'equitat a l'Estat reflectida amb el desmantellament, la privatització o externalització dels serveis en aplicació de la reforma dels ens locals, la reducció del personal en els Jutjats especialitzats o la reducció de les campanyes efectives d’informació, sensibilització i prevenció a joves", i per això es fa necessari presentar aquesta moció a la nostra ciutat.

La proposta vol convidar totes les entitats i, en especial, els col·lectius feministes, LGTBIQ o que treballin sobre gènere, inscrits o no al registre, i administracions que se sumin per decidir de manera vinculant el protocol de dol que seguirà Terrassa en cas que es produeixi un feminicidi o mort per violència masclista.

10 mil euros de pressupost

Aquesta proposta marca una dotació econòmica mínima de 10.000€ i l'assignació d'un mínim de dues tècniques expertes en participació i violències masclistes per tal de poder dinamitzar el procés de participació, així com un rendiment de comptes, com a mínim, bimensual, dels avenços del procés en el marc de la comissió informativa pertinent.

Finalment, la proposta de resolució vol prorrogar la declaració de junta de portaveus relativa a la denúncia de feminicidis o altres assassinats per violència masclista, fent servir aquesta terminologia i les accions acordades en anteriors mandats fins a la finalització del protocol de dol.

En el mes de gener d'enguany es va produir a Terrassa l'assassinat d'una egarenca per motius de violència masclista. En el que portem de 2015 hi ha hagut a Catalunya 14 feminicidis o morts de dones per part d'homes, 32 als països catalans i 80 a l’Estat Espanyol. Per tot plegat, des de Terrassa en Comú, ERC i la CUP creuen que la societat terrassenca i les seves entitats han d'implicar-se en "fer front aquesta violència i exigir el compromís ferm en el rebuig de les diferents accions que com a col·lectiu i individualment podem realitzar per confrontar aquestes violències i no permetre-les".