Es presenta a Terrassa la creació del segell Pime innovadora

La marca, creada pel Ministeri d'Economia, pretén facilitar l'accés a la contractació pública i ajudar al disseny de polítiques específiques per a les petites i mitjanes empreses

La Torre
22 d'octubre del 2015
Representants d’una vuitantena d’empreses i una desena d’ajuntaments han assistit aquest dijous a la jornada organitzada per l’Ajuntament de Terrassa i la Xarxa Innpulso al Centre Tecnològic Leitat, per a presentar a les empreses catalanes el segell “Pime Innovadora”. Aquesta certificació, creada el passat mes de juny pel Ministeri d’Economia i Innovació, té com a objectius identificar les pimes innovadores de l’Estat, prestigiar-les, facilitar el seu accés a la contractació pública i ajudar al disseny de polítiques específiques per a aquest tipus d’empreses.

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, ha fet l’obertura de la sessió per delegació de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, juntament amb el president del Leitat, Eusebi Cima, i la consellera tècnica de la Subdirecció General de Foment de la Innovació Empresarial del Ministeri d’Economia i Competitivitat, Diana Alonso. 

En el decurs de la jornada s’ha fet una presentació tècnica del segell i del sistema de certificació per a obtenir-lo. També s’han exposat casos d’èxit a càrrec de representants de les empreses Circutor, Phyture Biotech i Wotrant, i s’ha presentat també la Xarxa Innpulso, que aplega tots els municipis d’Espanya distingits pel Govern de l’Estat com a Ciutat de Ciència i Innovació, entre els quals hi ha Terrassa.

A l’acte han assistit el tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper; l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Vanesa González; i el tinent d’alcalde i president de l’àrea de Govern Obert i Serveis Generals de Sant Feliu de Llobregat, Josep Maria Rañé; a més de responsables polítics i tècnics dels ajuntaments de Cerdanyola, Mataró, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Lleida, municipis membres de la Xarxa Innpulso.