CUP carrega contra la concessió del menjar escolar a SERHS

Sirvent afirma que SERHS "no destaca per ser una empresa amb un servei sostenible, de qualitat i proximitat" i critica a l'Ajuntament que el concurs hauria de tenir unes "estrictes clàusules socials i prioritzar als projectes nascuts o vinculats amb Terrassa"

La Torre
22 d'octubre del 2015
Actualitzat el 23 d'octubre a la 13:09h
La CUP ha emès un comunicat en què denuncia la concessió del servei de menjadors de Terrassa a l'empresa SERHS, ja que consideren que les conseqüències seran "desastroses per a la qualitat del servei que reben els infants". L'agrupació municipal afirma que l'empresa guanyadora del concurs "no destaca per ser una empresa amb un servei sostenible, de qualitat i proximitat. Més aviat, estem davant una macro-empresa que utilitza males praxis per a multiplicar els seus beneficis" i posen com exemple la reducció "de despeses a costa de les condiciones laborals a les seves treballadores, així com oferint uns àpats a un preu tan baix que ens fa dubtar de la qualitat dels productes emprats en la seva elaboració".

Per això, la regidora Maria Sirvent ha definit el plec de condicions redactat en el seu moment com "un plec que afavoreix l'entrada d'empreses multinacionals, en detriment de les petites o mitjanes empreses locals de caire cooperatiu". I és que és en aquesta fase inicial (la d'establir les bases i exigències socials a les quals s'han de sotmetre les empreses participants) es on, al parer de l'agrupació municipal, es va cometre "una greu errada". Segons la CUP, la concessió d'aquest servei hauria d'haver comptat amb unes "estrictes clàusules socials, com ara donar més punts a les cooperatives (en comptes de les empreses convencionals), així com als projectes nascuts o vinculats amb Terrassa".

Sirvent també considera "un engany" el fet que SERHS s'escudi en 500 beques menjador a les famílies, "com si això fos una gran contribució social a la ciutat o una clàusula social molt potent". La CUP diu que "la veritat és que es tracta d'una promesa que costa diners, i precisament tenir liquiditat econòmica és el que poden fer les grans empreses però no pas les petites", i afegeixen que d'aquesta forma, SERHS ofereix "engrunes" i aconsegueix el contracte, "reproduint així l'espiral del peix que es mossega la cua (i la que sempre guanyen els grossos)".

Finalment, la CUP anima a tots els grups que formaven part del Consistori en el moment en que es va aprovar el plec de condicions a assumir la responsabilitat política, entre d'altres l'anterior regidor responsable de làrea, Manuel Pérez (Iniciativa per Catalunya).