Els consells comarcals de Barcelona es reivindiquen

Ppresidents i gerents de la demarcació s'han reunit avui al Vallès Occidental

La Torre
22 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:12h
Reunió que han mantingut els presidents i gerents dels consells comarcals de la demarcació de Barcelona a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
Reunió que han mantingut els presidents i gerents dels consells comarcals de la demarcació de Barcelona a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental. | C.C.V.O.

Els presidents i gerents dels consells comarcals de la demarcació de Barcelona s’han reunit avui a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Durant la trobada han manifestat que els uneix la voluntat de constituir-se com a grup de treball per avançar i reivindicar el seu paper a Catalunya.

A la trobada hi ha assistit presidents i gerents dels Consells comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, l’Osona, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

El Berguedà i el Moianès no hi han pogut assistir. S’ha posat de manifest la necessitat d’un marc estable de relacions de i una comunicació fluïda que permeti millorar diferents aspectes. El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha explicat que “els consells comarcals proposem fixar un marc global de relació tant pel que fa referència a les relacions amb la Generalitat com també per tractar les qüestions relatives al finançament. Els propers dies presentarem un document i demanarem poder mantenir trobades tant amb la Generalitat com la Diputació per fer-los les nostres propostes en positiu, sempre dins un marc de lleialtat, cooperació i confiança. Volem continuar donant sentit al model d’èxit que som els consells comarcals, que garantim que els municipis petits i mitjans puguin tenir els mateixos serveis que els més grans”.

Una de les qüestions claus que s’ha tractat durant la reunió de treball d’avui ha estat el finançament dels ens comarcals. Ignasi Giménez ha especificat que “tenim una situació molt greu de finançament que afecta molt als pressupostos de l’any vinent”.