A Ullastrell «no onejarà mai més» la bandera espanyola

Tots els partits amb representació al Consistori aproven per unanimitat desobeir el requeriment judicial de l'Estat | El ple també dóna suport als imputats Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per al procés participatiu del 9-N

Lluïsa Tarrida
22 d'octubre del 2015
Actualitzat el 23 d'octubre a la 13:10h
Fa unes setmanes, la Delegació del Govern Espanyol ha demandat via contenciós administratiu a l'Ajuntament d'Ullastrell per no tenir penjada la bandera espanyola al balcó del Consistori. Des d'ERC Ullastrell (amb 7 regidors que conformen l'equip de govern juntament amb un regidor socialista) ja van emetre un comunicat en què donaven "total suport" a la decisió que va prendre el Consistori de no penjar l'ensenya espanyola, malgrat el requeriment de l'Estat interposat el passat juliol.

Aquest dimecres, en un ple extraordinari, els republicans van portar una moció en suport a l'Ajuntament d'Ullastrell i al seu alcalde Joan Ballbè per la decisió presa. La proposta de resolució va ser aprovada per unanimitat aconseguint els vots favorables dels dos regidors convergents i de la regidora de Junts per Ullastrell. En la sessió plenària, el regidor d'UGO va excusar la seva absència. D'aquesta manera, l'equip de govern es veu reforçat en la seva voluntat que "la bandera espanyola no onegi mai més al municipi" i només ho farà, en aquells casos de "bilateralitat institucional en un futur".

D'aquesta manera, en els màstils del Consistori es mantindran l'estelada, la senyera, la bandera d'Ullastrell i la bandera de la Unió Europea. L'espanyola, seguirà guardada al calaix malgrat el requeriment judicial i l'amenaça de sancions cap a l'Ajuntament i el seu batlle. Els republicans veuen ratificada la seva posició amb el suport de la resta de grups municipals.

D'altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat la moció de suport al president Artur, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau imputades per el procés participatiu del 9-N.