La coproducció del CAET «Penso en Yu» es representa a Terrassa

Basada en fets reals, estudia els fets del 1989 a la Plaça de Tiananmen, Xina

per La Torre, 23 d'octubre de 2015 a les 07:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El CAET -Centre d’Arts Escèniques de Terrassa- estrena una de les seves coproduccions: Penso en Yu, dirigida per Imma Colomer i interpretada per Fina Rius, Pep Ferrer i Anna Ventura

El proper diumenge dia 25 d'octubre al Teatre Alegria es representarà aquest text basat en fets reals i escrit per la dramaturga canadenca Carole Fréchette.


Un matí de l’any 2006, una notícia al diari va cridar l'atenció de l'autora. El periodista xinès Yu Dongyue, de 38 anys, acabava de ser alliberat després de 17 anys de presó. El delicte: haver llançat pintura sobre el retrat de Mao Tse-Tung durant les manifestacions a la plaça de Tiananmen el maig de 1989. L’empresonament i les tortures han fet que l'home ara pateixi una malaltia mental. La severitat de la sentència, tot per un gest purament simbòlic, va empènyer l'autora a fer un anàlisi actual, des de la mirada occidental, dels fets de fa més de 25 anys a Tiananmen. 

Per fer-ho, Fréchette construeix tres personatges: una periodista que descuida la seva feina i deixa de banda les tasques domèstiques per reconstruir la història de Yu. Una jove immigrant xinesa amb qui la periodista s'havia compromès a fer-li classes de francès. I un home, desconegut, que, de sobte, interromprà l'enclaustrament i aïllament de la periodista. Tots tres personatges, estranys entre si i que s’han conegut de forma inesperada, es veuran confrontats a la història dels camarades Yu Dongyue i els seus companys Lu Decheng i Yu Zhijian.

 

Participació