Quatre equips de Motor Terrassa al mundial de Rallyes

La prova comptarà amb pilots i copilots de la ciutat egarenca i de Matadepera

La Torre
20 d'octubre del 2015
Actualitzat el 22 d'octubre a les 11:39h
Aquests propers dies es disputarà la penúltima prova del mundial de Rallyes WRC. Serà a Salou. És l'única prova del mundial mixta, amb asfalt, terra i trams amb les dues superfícies.

Tot comença dijous a Montjuïc amb la prova espectacle, sortint des de l'avinguda Reina Maria Cristina, per passar per sobre i per sota de les fonts i acostar el rallye a la població. Es retorna després a Salou, on divendres es disputaran 8 trams de terra i mixtes a prop de Gandesa. Sense cap assistència mecànica, els pilots s'han de cuidar ells mateixos dels cotxes sense ajuda exterior. Només podran canviar rodes a Ascó al migdia.
 

Nil Solans Foto: Escuderia Motor Terrassa


Dissabte es faran 8 trams més, ara d'asfalt, on s'inclou una altra súper especial al passeig marítim de Salou, i s'acaba diumenge amb 6 nous trams d'asfalt incloent la Power Stage de DuesAigües- Riudenayes- la Teixeta, cap a les 12 del migdia, amb punts extres, per acabar dues de la tarda amb tots els guanyadors. Són 84 equips inscrits al Rallye RACC Costa Daurada, prova puntuable per tots els campionats mundials.

El RACC ha assolit una de les millors inscripcions dels darrers anys i 4 equips d'Escuderia Motor Terrassa son part de l'espectacle. A WRC2, Nil Solans i el seu copilot Miki Ibañez, els dos mataperencs, intentaran seguir la seva millora contínua al mundial. És el tercer any que són al Rally Racc i voldran lluitar amb els millors de la categoria, després de dues curses amb aquest cotxe. A l'inici de l'any van participar a la Ford DMack Driver, i ara córrer a casa és una motivació extra. Amb el seu Peugeot 208 T16 R5 de l'equip ACSM dins de la categoria WRC2 surten per totes.

Els terrasencs Enric Sans i Joan Venceslao seran els segons inscrits de l'Escuderia Motor Terrassa a la prova Rallye Racc Costa Daurada. Enric Sans celebra el seu 25é aniversari al mundial, com la mateixa prova, ja que fa 25 anys del primer rallye del mundial celebrat a casa nostra. Mític perquè es recorda aquella imatge on a Carlos Sainz no se li va engegar el cotxe a la sortida. Enric Sans hi era aquell 1991, i intentarà celebrar aquest esdeveniment i dates tan senyalades, amb el copilot Joan Venceslao, una garantia, ja que és Campió de Catalunya, i participaran amb un Peugeot 208 de categoria R2.

El tercer equip d'Escuderia és el del Barceloni Albert Marquina i el terrasenc Oscar Darder, amb una segona participació en el WRC, que aniran amb un Peugeot 208 R2, vehicle de moda pels pilots per la qualitat-preu-prestacions, sempre amb suport de Mavisa Sport. Els darrers inscrits i no menys són Lluís Costa i Marta Domènech, els d'Olesa de Montserrat, que participen per primer cop al mundial, correran amb un Suzuki Swift en categoria N2 i intentaran el més difícil, acabar.