Francesc Blanco presenta el seu trepidant thriller a Terrassa

Un laberint de pistes i referències literàries conformen la novel·la "Proyecto XI"

La Torre
20 d'octubre del 2015
Aquest dimecres, dia 21, a les set del vespre, presentació del llibre Proyecto XI. de Francesc Blanco, a càrrec de Martí Purull i el mateix autor, a la seu dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals.

Sinopsi
L'escèptic periodista Jon Vivaldi es troba immers en Projecte XI, una investigació amb la qual pretén desvetllar els fraus sobre els quals s'assenten les ciències ocultes. Just abans de la seva desaparició remet un estrany correu a la seva editora i amiga, Anna Krauss, demanant-li que acudeixi en ajuda a un vell immoble situat al carrer Poeta Cabanyes de Barcelona. A l'interior de l'edifici Anna trobarà l'ordinador portàtil de Jon i el diari de Bastian, un nen que trenta anys enrere va viure en aquell lloc exercint de endevinador. Amb l'ajuda de Víctor Crest i el seu equip d'investigació, Anna iniciarà la trepidant recerca de Jon Vivaldi, una cursa contra rellotge que la conduirà fins al macabre assassinat de Rosa Marina, comès el 1974, que, d'altra banda, forma part d'una trama major, d'una llarga cadena d'esdeveniments iniciada a Finlàndia. 

Mitjançant un laberint de pistes i referències literàries, Francesc Blanco compon una frenètica novel·la, plena de girs inesperats, en la qual el misteri i la literatura són els ingredients principals. Un relat que recorda els universos paral·lels de novel·les com «La història interminable». Un homenatge a grans obres literàries de tots els temps: «Alícia al país de les meravelles», «Anna Karenina», «2666», «El roig i el negre», «Cent anys de solitud». Unes grans obres que, com fràgils fils invisibles, esdevenen les protagonistes del text, guiant el lector fins a un sorprenent final.