Castellbisbal donarà un ajut familiar de 50 euros per a material escolar

Per rebre la subvenció cal estar empadronat al municipi i matriculat als centres educatius públics del municipi, des de P3 a 4t d'ESO

La Torre
18 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:24h

L’Equip de Govern ha determinat concedir una ajuda universal de 50 euros als alumnes dels centres educatius públics del poble que estiguin matriculats en els cursos compresos entre P3 i 4t d’ESO. L’ajut s’atorgarà a partir d’aquest curs i durant els tres propers, de manera que està garantit fins al 2018-2019 inclusiu.

Per rebre l’ajuda, caldrà estar empadronat a Castellbisbal i matriculat en algun dels centres educatius del poble en els cursos d’educació infantil de segon cicle, primària o secundària obligatòria.

L’ajuda per al material escolar és una proposta innovadora en la qual es treballa des del mes de juliol amb l’objectiu que sigui una mesura igualitària i equitativa per a totes les famílies independentment del centre on estiguin matriculats els seus fills. A més, ha estat necessari arribar a un acord entre els dos grups polítics que formen l’Equip de Govern i que tenen programes i prioritats, en alguns punts, diferents.

Definir l’import de l’ajut 

Per establir la quantitat econòmica de l’ajut, s’han tingut en compte els imports que les famílies paguen en cada un dels centres educatius en concepte de material escolar així com el volum total d’alumnes que es beneficiaran d’aquests ajuts. En aquest sentit, s’ha constatat la gran diferència entre les quotes de les diferents escoles i instituts. Davant d’aquesta realitat, l’Equip de Govern ha optat per concedir un ajut universal que correspongui al 100% de la quota de material escolar més baixa, que és de 50 euros.  

Amb l’establiment d’un import únic per a tots els alumnes s’ha volgut garantir que totes les famílies rebin la mateixa quantitat econòmica i que no s’atorguin més o menys diners en funció de l’escola en la qual s’estigui matriculat.