Fraternitat entre Terrassa i la població senegalesa de Sakal

La Torre
16 d'octubre del 2015
Trobada entre els alcaldes Jordi Ballart i Biharim Diagne
Trobada entre els alcaldes Jordi Ballart i Biharim Diagne | Foto: A.T.

Trobada entre els alcaldes Jordi Ballart i Biharim Diagne Foto: A.T.


L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s'ha trobat aquest divendres amb l'alcalde de Sakal (Senegal), Biharim Diagne, el qual està visitant aquests dies la ciutat convidat per la ONG Somriure Humil. L'entitat ha convidat el batlle i la regidora de Solidaritat i Cooperació, Maruja Rambla, a un dinar en què també han participat membres de la ONG Malemort Argantat de França.
 
L'Ajuntament de Terrassa col·labora amb els projectes de cooperació al desenvolupament de l’ONG Somriure Humil des de 2011, quan va subvencionar la construcció de l'escola maternal de la comunitat de Sakal. Posteriorment el Consistori ha atorgat subvencions a altres actuacions de l'entitat, emmarcades en un pla integral de desenvolupament comunitari, i adreçat principalment a la millora de les condicions de vida de les dones i al seu empoderament.

Sakal és un municipi rural format per 133 pobles que sumen uns 24.000 habitants, dels quals gairebé el 60% són menors de 20 anys. Les activitats econòmiques a la regió són escasses i la gran majoria de persones es veuen obligats emigrar cap a altres països a la recerca de feina.