El Centre de Paràlisi Cerebral aplica el mètode Halliwick

per La Torre , 21 d'octubre de 2015 a les 05:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Monitors i usuaris de la piscina terapèutica Foto: Prodis


Aquest diumenge 18 octubre a les 12 del migdia, persones del Centre de Paràlisi Cerebral “Ciutat de Terrassa” de la Fundació Prodis, han ofert una Jornada de Portes Obertes de Piscina terapèutica amb familiars i altres acompanyants, a les instal·lacions del Terrassa Sports, on han portat a terme aquesta activitat complementària al tractament de fisioteràpia, de forma setmanal. Aquest, és un dels actes emmarcats en la celebració del 25é aniversari del Centre de Paràlisi Cerebral de Prodis.


En aquesta activitat, s’ha pogut apreciar les capacitats de les persones amb paràlisi cerebral dins del medi aquàtic, en el que es treballa a partir del Concepte Halliwick, basat en ensenyar a les persones que presenten necessitats especials, a moure’s de manera més autònoma a l’aigua i nedar, sense fer ús de cap tipus de material de flotació, amb la respiració, la coordinació, la relaxació muscular, ... El medi aquàtic permet a les persones amb paràlisi cerebral viure sensacions motrius que no poden experimentar fora de l’aigua, aportant-los beneficis físics, personals, recreatius, socials i terapèutics.

 

Participació