Turistren crea un itinerari dedicat a la història del Tren de Sarrià

La ruta s'estrenarà aquest diumenge i es farà els dissabtes i diumenges al matí en català i castellà

La Torre
16 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 8:28h
A partir d’aquest diumenge, 18 d’octubre, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l’empresa CultRuta, especialitzada en rutes culturals, oferiran una visita guiada per descobrir la història del que va ser el primer metro del continent europeu.
 
BCN subterrània: secrets del Tren de Sarrià és un recorregut documentat i guiat per Manuel Marina i organitzat en exclusiva per CultRuta, empresa de rutes i serveis culturals de Barcelona, especialitzada des de 2008 en rutes temàtiques per la ciutat.
L'itinerari, que mostrarà alguns dels secrets que passen desapercebuts per a la majoria de viatgers, inclou dos aspectes complementaris:
  • D'una banda, un recorregut per espais públics (andanes, vestíbuls i trens de diverses estacions) que descobreix una història subterrània de la ciutat, paral·lela a la de la seva superfície, atenent des dels diferents plànols i projectes que han existit, fins a la decoració i retolació de les estacions.
  • D'altra banda, l'accés a espais normalment tancats al públic com ara: l'Espai de la Llum, antic cinema de l'Avenida de la Luz, a sota del Triangle, i també el Centre de documentació i exposició Albert Vilalta, a la seu central d’FGC, on es conserven elements molt significatius de la història del ferrocarril.
La ruta es farà els dissabtes i diumenges al matí en català i en castellà. Les entrades ja estan a la venda al web de CultRuta (www.cultruta.com) i inclou l'ús de radioguies, l'assegurança, l'accés als espais tancats i un viatge d'anada i un de tornada en FGC (bitllet d'1 zona).
 
Nou bitllet combinat per descobrir el Tren de Sarrià
L’acord signat entre FGC i CultRuta se suma així a l’oferta de Turistren d’FGC (www.turistren.cat), que inclou tot un seguit de bitllets combinats per arribar amb FGC a les estacions de destinació i visitar diferents museus, espais arquitectònics i de gran valor històric, i espais de lleure.
 
A més d’aquests packs combinats, Turistren també ofereix als usuaris d’FGC diferents propostes fàcilment accessibles amb el tren, com la Colònia Güell, la Pedrera, el funicular i el castell de Gelida, el Museu Molí Paperer de Capellades, el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Masquefa, els museus de la tècnica de Terrassa i de Manresa, el Món Sant Benet, el conjunt arquitectònic medieval de Vallparadís, el Mercantic de Sant Cugat del Vallès o Catalunya en Miniatura.
 
L’oferta lúdica d’FGC s’amplia, a més, amb totes les activitats de la divisió de Turisme i Muntanya d’FGC, a través de les estacions de muntanya, els cremalleres i funiculars i els trens turístics.