L'Ajuntament vol que tothom sigui capaç de fer reanimacions

Terrassa compta actualment amb 42 desfibril·ladors externs automàtics (DEA) repartits per la ciutat | S'han dut a terme programes per a pares i personal de les Escoles Bressol públiques i en els propers mesos els cursos es realitzaran a tots els centres cívics i treballadors municipals

La Torre
16 d'octubre del 2015
Actualitzat el 17 d'octubre a les 7:43h
L'objectiu dels cursos és ajudar a reiniciar el cor d'algú que ha patit una aturada cardíaca
L'objectiu dels cursos és ajudar a reiniciar el cor d'algú que ha patit una aturada cardíaca | Foto: A.T.

L'objectiu dels cursos és ajudar a reiniciar el cor d'algú que ha patit una aturada cardíaca Foto: A.T.


L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la regidora de Salut, Maruja Rambla, el president de Creu Roja Terrassa, Marià Gàllego, i el director gerent del Consorci Sanitari de Terrassa, Ignasi Riera, ha visitat aquest divendres l’estand informatiu del projecte “Terrassa, Ciutat Cardioprotegida”, que s'ha instal·lat al Raval de Montserrat amb motiu del Dia europeu per a la conscienciació sobre l'aturada cardíaca. L'alcalde ha assistit a una demostració de les tècniques de reanimació que qualsevol persona pot fer davant una aturada cardiorespiratòria, en què s'ha mostrat el funcionament d'un desfibril·lador extern automàtic (DEA) com els 42 que s'han instal·lat a la ciutat des de l'any passat.  

Durant la visita, Ballart ha informat que el projecte “Terrassa, Ciutat Cardioprotegida” entra ara en una nova fase amb un projecte comunitari de capacitació de la ciutadania en les tècniques de reanimació cardiopulmonar i l'ús de DEAs. El projecte ha arrencat amb un programa de formació per a mares i pares i personal de les Escoles Bressol municipals (ja s'ha fet una prova pilot a les escoles La Casona i Tabalet, amb 50 participants) i properament es formarà personal d'Egarvia i es faran xerrades de formació adreçades a la població general als equipaments cívics. La primera està programada al Centre cívic President Macià el dia 11 de novembre. Fins ara s'han format en reanimació cardiopulmonar i ús de DEAs 363 treballadors municipals, 214 dels quals són policies.

El projecte “Terrassa, Ciutat Cardioprotegida”, és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Terrassa, Creu Roja i el Consorci Sanitari de Terrassa que persegueix reduir les morts per aturada cardíaca mitjançant la instal·lació de DEAs i la formació de persones per a utilitzar-los en cas de necessitat. Cada any, més de 300.000 persones moren a Europa per aturades cardiaques fora dels hospitals.

El Dia europeu per a la conscienciació sobre l'aturada cardíaca se celebra cada 16 d'octubre amb l'objectiu de divulgar entre la ciutadania els coneixements bàsics per ajudar a reiniciar el cor d'algú que ha patit una aturada cardíaca i, d'aquesta manera, reduir aquesta xifra.