C's descarta mantenir la concessió del servei de l'aigua a Mina

L'agrupació municipal és partidària o bé de municipalitzar el subministrament o bé apostar per una gestió mixta amb una empresa escollida per "lliure concurrència d'ofertes industrials"

per La Torre , 15 d'octubre de 2015 a les 13:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Terrassa està realitzant aquestes setmanes el procés de liquidació de la concessió del servei públic d'abastament d'aigua que es presta mitjançant concessió a l'empresa Mina Pública d'Aigües de Terrassa, SA (Mina) des de l'any 1941, i que finalitza en data 31 de desembre de 2016. Un procés complex que compta amb una Comissió oberta a la participació i que té el suport de totes les forces polítiques del Consistori. Cal recordar que hi ha una persona de consens polític que ha assumit el paper de comissionat, Joan Gaya. Sobre la taula hi ha tres propostes: mantenir la concessió a Mina; que l'Ajuntament faci una gestió directa del servei; o que el servei es faci d'una manera mixta amb una empresa privada.

Des de C's Terrassa han emès un comunicat en què "no veiem amb bons ulls deixar la situació tal i com està, perquè no assegura una millora de la qualitat, ja que el tractament tarifari ha sigut històricament molt negatiu per les classes mitjanes i treballadores i perquè mai s'ha pres seriosament la necessitat de renovar la part de la xarxa més obsoleta i cara de mantenir".


L'agrupació municipal considera que l'aposta per la via d'una empresa mixta té avantatges sempre i quan, a parer seu, la "tria del soci de l'Ajuntament sigui producte de la lliure concurrència d'ofertes industrials". Sobre la possibilitat d'una gestió directa municipal o municipalització del servei, C's opina que és "l'opció de moda i, val a dir, amb èxit en processos de reversió de concessions en poblacions importants", en aquest sentit, afirma que els "quasi dos milions d'euros que Mina reparteix entre els seus accionistes cada any anirien a la millora del servei i a una tarifa més adequada" i afegeix que tot i que la "reversió del servei té un cost, en el cas de Terrassa i amb la calculadora a la mà és una opció que pot tornar-se més econòmica que ideològica". El partit liderat per Javi González conclou que "ens mantenim ferms en el que vam manifestar a la campanya de les municipals, adoptarem l'òptica de l'usuari; millor servei al millor preu".

 

Participació