Terrassa es prepara per una nova Marató de Donació de Sang

La Torre
13 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:33h
Ballart, la doctora Pujol i Alberto Orta, de l'Associació de Donants de Sang del Vallès
Ballart, la doctora Pujol i Alberto Orta, de l'Associació de Donants de Sang del Vallès | Foto: A.T.

Ballart, la doctora Pujol i Alberto Orta, de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Foto: A.T.


L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la doctora Maria del Mar Pujol, facultativa del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, i Alberto Orta, vicepresident de l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental, han presentat aquest dimarts la propera Marató de Donació de Sang a Terrassa, que se celebrarà els dies 15, 16 i 17 d’octubre.

La Marató de Donació de Sang l’organitza el Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental i MútuaTerrassa. A dia d'avui, les reserves de sang es troben en els 9 dies, el que es considera "normal". Des de l'entitat però recorden que malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones.

La necessitat de sang és constant -cada dia es necessiten 1.000 donacions a Catalunya- i, per tant, també ho han de ser les nostres donacions. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

La transfusió de sang o dels seus derivats s'ha convertit en una part imprescindible en l'actual assistència sanitària. L'increment de l'esperança de vida, la creació d'unitats de medicina intensiva, i les necessitats importants i constants d'alguns malalts, abans considerats irrecuperables, fan que la demanda de sang sigui creixent.

La Marató pretén conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de donar sang, no només un cop a la vida, sinó sempre que es pugui.