Clam perquè l'Ajuntament reconegui l'estat d'emergència social a Terrassa

Diverses associacions de la ciutat, entre elles la FAVT, Observatori dels Drets Socials i la Síndica, crearan un espai ciutadà per la defensa dels drets humans

La Torre
14 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:26h
El passat 1 d'octubre es va celebrar, al Casal Cívic de Ca n'Aurell de Terrassa, una reunió convocada per la FAVT en la qual van participar la Síndica de Greuges de Terrassa, Isabel Marqués; el representant de l'Observatori dels Drets Socials Juan Tamayo; i un representant de l'Associació Espai Democràtic Intercultural (A.E.D.I.), Karim el Otmani; a més de Juan Vila de Prou Barreres; de Xarxa de Solidaritat Popular de Terrassa (X.S.P.) amb Iván Martos i Toni Giménez; i en nom de la Comunitat Musulmana de Terrassa, el seu president Mustapha ben El fassi Mezouar; i els membres de la Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa Ramón Clariana, Jose Luis Charles, Dolors Lledó i Miguel Hidalgo.

La trobada tenia dos objectius sobre la taula. L'un, definir les línies estratègiques i d'actuació per a fer efectiva la defensa dels Drets Humans. L'altre, aconseguir que l'Ajuntament de Terrassa reconegui i atengui l'estat d'Emergència Social que pateix la nostra ciutat des de fa anys. Un intensiu debat va girar al voltant de dos documents: el comunicat de premsa de la FAVT (sobre "Els ajuts als refugiats" publicat al setembre) i la Proposta de Resolució sobre l'adhesió de la ciutat a la Xarxa de municipis Acollidors (aprovada al Ple Municipal del passat 24 de Setembre).

El fruit del procés d'intercanvi i reflexió, va ser la idea que hi ha la necessitat de crear un lloc de treball ciutadà, un espai on tractar totes i cadascuna de les qüestions referents a la defensa dels drets de les persones i lluita contra l'emergència social. En conseqüència, els assistents, unànimement, han decidit dur a terme el pròxim 21 d'octubre, una reunió constitutiva d'aquest espai ciutadà on uniran esforços per arribar a aconseguir els objectius que fixats.