CUP: «És poc coherent adherir-se a l'AMI i celebrar una festa sanguinària»

L'agrupació municipal considera que aquest 12 d'octubre "no hi ha res a celebrar" i proposen que els treballadors puguin intercanviar la festivitat amb el 8 de maig | La formació critica que l'Ajuntament de Terrassa hagi declarat festiu aquest dilluns malgrat ser de l'Associació de Municipis per la Independència

Lluïsa Tarrida
12 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 19:48h
Els membres de la CUP han decidit anar al despatx municipal aquest dilluns
Els membres de la CUP han decidit anar al despatx municipal aquest dilluns | Foto: CUP

Els membres de la CUP han decidit anar al despatx municipal aquest dilluns Foto: CUP


El grup municipal de la CUP a Terrassa ha decidit treballar aquest 12 d'octubre, com si no es tractés d'un dia festiu. El motiu, argumenten, no només és perquè es tracta d'una "festa aliena a la cultura dels Països Catalans", sinó que commemora el "genocidi imperialista" comès per l'Estat espanyol a l'Amèrica Llatina.

Des de la CUP afirmen que és un "dia que nosaltres reivindiquem recordar, no pas des de la celebració, sinó des de la memòria històrica que ens permet tenir consciència i no oblidar". Es per això que aquest dilluns, l'agrupació considera que és "un dia feiner més". Per això, el despatx municipal destinat al partit funciona amb "total normalitat".

La formació liderada per Maria Sirvent, anima a l'Ajuntament de Terrassa, en tant que municipi adherit a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que estipuli que el 12 d'octubre és dia laborable a la nostra ciutat. "Poc coherent seria adherir-se a l'AMI (i per tant, voler la independència) però després celebrar festes espanyoles i sanguinàries".

Per altra banda, creuen que reivindicar un calendari laboral propi d'aquesta és un bon exemple "simbòlic de les passes cap a la desconnexió amb l'Estat espanyol" que propugna la CUP. En aquest sentit, proposen recuperar el dia festiu el 8 de març, "creiem que cal donar als treballadors la facilitat d'anar avui a treballar, tot i que sense perdre els drets. I per tant, es podria recuperar aquesta festivitat en un altre dia".

D'aquesta manera ho faran els treballadors del grup municipal de la CUP, que han decidit que es retornaran el dia el 8 de març, commemorant el dia de la dona treballadora i així, "possibilitant la participació als diferents actes i mobilitzacions que acostumen a realitzar-se durant aquell dia".