Andrés Krakenberger parla sobre els drets humans a l'escola Tecnos

La Torre
11 d'octubre del 2015
L'activista basc és un ferm defensor contra la pena de mort
L'activista basc és un ferm defensor contra la pena de mort | Foto: Tecnos

Aquest divendres passat, els alumnes de tercer d'ESO B de l'Escola Tecnos van participar en el programa Ciutats Defensores dels Drets Humans, en què Terrassa hi té una forma rellevància.

El centre egarenc va comptar amb la presència i les explicacions d'Andrés Krakenberger, activista basc de drets humans, actualment portaveu de l'Associació contra la Pena de Mort Pablo Ibar. Pablo Ibar és l'únic espanyol condemnat a mort en tot el món. Després de dos judicis no exempts d'irregularitats, porta més 20 anys pres i més de 14 al corredor de la mort a una presó de Starke, a l'estat de Florida.

Andrés Krakenberger va treballar també per Amnistia Internacional, com a coordinador de l'equip de lluita contra la pena de mort des de 1993 fins a la seva abolició al Codi Penal Militar espanyol (1995). Igualment ha estat president de la Secció Espanyola d'Amnistia Internacional fins al 2001 i coordinador d'Amnistia Internacional d'Euskadi i Navarra. D'altra banda, presideix l'associació Pro Drets Humans Argituz, d'àmbit basc.