ERC Ullastrell desobeirà l'Estat i no penjarà l'espanyola

Els republicans, amb majoria absoluta al consistori vallesà, afirmen que "ara és l'hora de construir una república i no de guerra de banderes" i no acataran la llei que obliga als ajuntaments a tenir hisada l'ensenya espanyola malgrat el contenciós que ha interposat el govern espanyol

per La Torre, 11 d'octubre de 2015 a les 16:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Delegació del Govern Espanyol ha demandat via contenciós administratiu a l'Ajuntament d'Ullastrell per no tenir penjada la bandera espanyola al balcó del Consistori. Des d'ERC Ullastrell (amb 7 regidors que conformen l'equip de govern juntament amb un regidor socialista) han emès un comunicat en què donen "total suport" a la decisió que va prendre el Consistori de no penjar l'ensenya espanyola, malgrat el requeriment de l'Estat interposat el passat juliol.

Els republicans afirmen que Ullastrell s'ha mostrat "molt majoritàriament" a favor de la independència i de la República de Catalunya i el balcó de l'Ajuntament és "una mostra de la voluntat popular del municipi". Hi onegen les banderes oficials de la Unió Europea, la Senyera, l'estelada i la del municipi. "Creiem que són les insígnies que han de representar a un Ullastrell implicat amb el procés d'alliberament nacional" manifesten.


Així mateix, des d'ERC Ullastrell proposaran al ple l'aprovació d'una moció en suport a l'Ajuntament d'Ullastrell i al seu alcalde Joan Ballbè per la decisió presa i proposaran alhora que "la bandera espanyola no onegi mai més al municipi".

"Ara és l'hora de construir una república i no de guerra de banderes. Com a municipi i com a país tenim molta més feina que dedicar-nos a defensar contenciosos administratius provinents de la rància i antidemocràtica oligarquia governamental espanyola", subratllen i consideren que "és moment de desconnectar i desobeir les lleis que impedeixen la llibertat de Catalunya. Si volem construir un nou país caldrà desobeir, i amb valentia, no volem que la bandera d'un Estat que impedeix la democràcia a Catalunya, que imputa al President de la Generalitat, que suspèn decrets i lleis que ajuden als més necessitats, etc ...onegi en el balcó del nostre poble".

 

Participació