Recepció a Matadepera de Frederik de Bruijn i Pol Cabré-Verdiell

La Torre
11 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:17h
Frederik de Bruijn i Pol Cabré-Verdiell rebuts per les autoritats
Frederik de Bruijn i Pol Cabré-Verdiell rebuts per les autoritats | Foto: Matadepera.cat

Frederik de Bruijn i Pol Cabré-Verdiell rebuts per les autoritats Foto: Matadepera.cat


Els matadeperencs Frederik de Bruijn i Pol Cabré-Verdiell pertanyen a generacions separades per molts anys però els uneix el seu amor a l’esport en les modalitats que practiquen i van ser rebuts aquest passat dijous a les dependències municipals per l’alcaldessa de Matadepera Mireia Solsona i el regidor d’esports Quico Sala per reconèixer els darrers mèrits esportius. 

Frederik de Bruijn va néixer a Holanda l’any 1938 i la seva vida ha estat sempre estretament lligada a la natació i al waterpolo, esports on ha aconseguit grans èxits a nivell mundial. Va participar als jocs olímpics de 1956 i 1960, i des del 2007 ha estat Campió d’Espanya en la categoria de màsters. El passat agost va participar al Campionat Mundial Master Swiming que va tenir lloc a Kazan i on va competir en la categoria de nedadors amb edats compreses entre els 75 i els 79 anys. En total va participar en cinc proves, de les quals va quedar primer del món de la seva categoria de 800 metres lliures, quart en 200 metres lliures, setè en 100 metres lliures, cinquè en 50 metres lliures i tercer als 200 metres braça. Al llarg de la seva vida ha practicat altres esports i actualment juga a golf al Camp de Golf Municipal. I ara acaba de tornar de la seva darrera competició al Meeting Internacional de Niza, a on va obtenir nombroses medalles en la categoria de Màsters en què competeix. 

D’altra banda, el jove pilot matadeperenc Pol Cabré-Verdiell ha destacat aquest any per la seva proclamació com a campió del món en la competició de trial bici que va tenir lloc el darrer cap de setmana de juliol a la localitat belga d’Aywaille. El matadeperenc, de 12 anys, va competir a la categoria benjamí al costat de 31 corredors més de diferents països i només els 12 millors van poder competir a la final. Actualment, compagina la seva carrera en el món del trial amb la de jugador d'hoquei de l'Atlètic Terrassa.