L'Ajuntament d'Ullastrell, demandat per no penjar la bandera espanyola

La Delegació del Govern Espanyol vol que es compleixi la llei i que onegi al balcó de l'edifici consistorial vallesà

La Torre
09 d'octubre del 2015
Actualitzat el 11 d'octubre a les 11:39h

El cartell de l'AMI Foto: J.P.


La Delegació del Govern Espanyol ha demandat l'Ajuntament d'Ullastrell al Jutjat número 15 del Contenciós Administratiu per no tenir la bandera espanyola al balcó de l’edifici del Consistori. El passat 30 de Juny de 2015, l'administració estatal va realitzar una sol·licitud d'informe sobre el compliment de la llei de banderes que obliga al consistori a tenir la "rojigualda" penjada.

El 24 de Juliol, l'alcalde Joan Ballbè va respondre a aquesta Delegació que "efectivament no hi oneja la bandera espanyola ja que en múltiples ocasions Ullastrell s'ha expressat amb la voluntat de formar part d'un nou país i vol treballar per a la república de Catalunya".

La primera autoritat argumentava amb les consultes del 13 de desembre de 2009 (amb un 95% a favor de ser un nou estat) i la del 9-N (98% de vots afirmatius), amb unes eleccions municipals on es van votar majoritariament a partits independentistes, i l'alta participació dels veïns i veïnes en grans mobilitzacions a favor de la sobirania.

Ara, el govern interposa un contenciós administratiu per inactivitat en els requeriments legals. L’Ajuntament s’ha posat en contacte amb els serveis jurídics de l'Associació de Municipis per la Independència, de la que en forma part, per rebre assessorament pertinent.