De tapa en tapa i una cerveseta per fer anar avall

Terrassa acull des d'aquest divendres i fins a finals d'octubre la IV Ruta de Tapes Em-BAR-ca't, on els participants podran degustar d'una àmplia oferta gastronòmica pel preu de 2,50 euros

Lluïsa Tarrida
08 d'octubre del 2015
Actualitzat el 09 d'octubre a les 9:43h
El regidor Dani Nart amb el president del Gremi d'Hostaleria Lluís Ristol
El regidor Dani Nart amb el president del Gremi d'Hostaleria Lluís Ristol | Foto: L. Tarrida

El regidor Dani Nart amb el president del Gremi d'Hostaleria Lluís Ristol Foto: L. Tarrida


Aquest dijous s'ha celebrat a la Masia Freixa la presentació de la 4a Ruta de Tapes Em-BAR-ca't, organitzada pel Gremi Empresarial d'Hostaleria de Terrassa i Comarca, que tindrà lloc des d'aquest divendres dia 9 fins al proper 25 d'octubre. Aquesta quarta edició es presenta amb una novetat cabdal: no estarà dedicada a un aliment concret, com en els altres anys, sinó que els restaurants podran configurar la tapa a partir dels ingredients que vulguin i ser de temàtica totalment lliure. Així ho ha dit el president del gremi, Lluís Ristol, que ha afirmat que amb aquesta variació es pretén "augmentar les possibilitats de ser més potents i arribar a molta més gent".

En total, la ruta comptarà amb la participació de 37 establiments, quatre més que el 2014. I l'objectiu és superar les 7.500 tapes que es van vendre en l'anterior edició. "El nivell i la qualitat de les tapes han augmentat any rere any" ha subratllat Ristol i per aquest motiu esperen que torni a tenir una bona acollida entre els egarencs i els vallesans.

El regidor Dani Nart ha valorat "l'oportunitat que ens aporta la gastronomia com a promoció turística de Terrassa, com a generador de negoci i activitat econòmica, creació de llocs de treballs i de vitalitat cap a ciutat", i s'ha mostrat satisfet perquè amb iniciatives com aquesta "es recuperen tradicions i s'enforteix la identitat de la bona cuina i del plat a taula". 

Tapes i participació

La ruta ofereix una tapa i un quinto d'Estrella Damm pel preu de 2,50 euros. La creativitat i la diversitat està assegurada perquè es podrà degustar des d'un milfulls de carn d'olla al restaurant Les Pedritxes, a unes broquetes yakitori de pollastre al restaurant Vinyl, passant per un triangle de pa de coca amb sobrassada, formatge de cabre, mel i nou a la Granja Catalana a una quiche de botifarra terregada i camagroc al restaurant Dot. I fins a 37 tapes diferents.

Però aquesta ruta també és un concurs, així que per gaudir-ne plenament cal dirigir-se a qualsevol dels establiments participants, tastar la tapa i lliurar la guia Em-BAR-ca't per tal que el local us la segelli. També s'haurà de valorar la tapa amb una puntuació de l'1 al 5. Es podran provar tantes tapes com es vulgui, però per participar en el sorteig dels regals hi ha un mínim de 5. Un cop acabada la campanya, el dia 25, s'ha de dipositar la guia segellada amb la butlleta emplenada amb les dades de cadascú a l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Terrassa o al Gremi d'Hostaleria, amb data límit el 6 de novembre. 
 

 Guia dels establiments i tapes participants