Acció de la PAH Terrassa per pressionar Ibercaja

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca es planta davant l'oficina de l'entitat bancària perquè condoni el deute d'una família egarenca després de desnonar-la

La Torre
08 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:24h

Idoia explicant el seu cas davant de l'oficina Ibercaja Foto: PAH Terrassa


Aquest dijous, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Terrassa ha dut a terme una nova acció de protesta. En aquesta ocasió, l'entitat bancària escollida ha estat Ibercaja. Desenes de persones s'han concentrat davant de l'oficina ubicada a la rambla d'Egara, prop de l'Estació de FGC, per reclamar una "condonació del deute" a Idoia i la seva família. L'egarenca ha explicat que Ibercaja la va desnonar l'any 2008 i que a més li va deixar un deute de 89.000 euros. Des d'aleshores, té la nòmina embargada. 

L'entitat va vendre el seu deute a un fons "buitre", York Global Finance. La família té al seu càrrec dos nens menors d'edat i el marit d'Idoia pateix una discapacitat del 45% per la qual, diuen, no rep cap tipus d'ajuda. Per tot plegat, la nòmina de l'egarenca és essencial per a la subsistència de la família.

La PAH ha empaperat i s'ha instal·lat davant de l'oficina com a mesura de pressió cap a Ibercaja per tal que l'entitat bancària recuperi el deute que va vendre al fons i li concedeixi una condonació. Com a resposta, l'entitat els ha demanat una setmana per intentar solucionar el cas de la Idoia i la seva família. La PAH els ha deixat aquest marge sota l'avís que si no el compleixen tornaran a fer una nova acció.
 

Acció de protesta davant Ibercaja Foto: PAH Terrassa