El femení de waterpolo del CN Terrassa té la permanència com a objectiu

El CNT debuta dissabte (14.30) a la piscina de La Sirena CN Mataró

La Torre
08 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 7:25h
El Saló Social del Club Natació Terrassa ha acollit la roda de premsa prèvia a l’inici de la Lliga Nacional Divisió d’Honor Femenina que arrencarà dissabte. L’acte ha aplegat el tècnic Xavi Pérez i les jugadores Gemma Gutés i Eugènie Pirat, dues de les “veteranes” d’un equip més jove que mai.

Atesa aquesta joventut, Pérez s’ha mostrat prudent respecte a l’objectiu del grup. “Afrontem una temporada molt difícil, de manera que, d’entrada, ens hem de centrar en evitar les dues darreres places i mantenir la categoria”. Dit això, l’entrenador terrassenc ha explicat que encara el repte amb “tota la il·lusió”.

“Les joves que pugen al primer equip vénen preparades. El seu rendiment en categories inferiors ha estat excel·lent. Sense anar més lluny, algunes d’elles van proclamar-se campiones d’Espanya cadet la temporada passada”. Com a exemple del nivell de la pedrera, el tècnic local ha esmentat també les tres medallistes de plata als Jocs Europeus de Bakú, Paula Leitón, Anna Roldán i Sandra Domene.

“La Paula, a més, va ser plata al Campionat del Món Júnior i ha estat la primera jugadora feta a casa en disputar un Campionat del Món Absolut. Els fonaments hi són”, ha remarcat Pérez. L’entrenador egarenc ha afirmat que es tracta d’un equip “amb recorregut”, però que cal tocar de peus a terra.

“Comptem amb sis jugadores nascudes l’any 2000, dues nascudes el 1999 i dues nascudes el 1998 que s’han de fer grans i que s’han d’equivocar moltes vegades encara. Primer, doncs, hem d’assegurar la permanència i, si, a més, arriba el premi de la Copa de la Reina, perfecte”.

El Natació enceta la lliga davant els tres equips més potents, Mataró, Sabadell i Sant Andreu, circumstància que no desagrada el tècnic. “Ens servirà per treballar automatismes i perquè les joves vagin adquirint experiència. En cap cas, però, llancem cap partit. Els disputarem amb la intensitat i la il·lusió que ens caracteritza, conscients que serà molt difícil puntuar”.

Una temporada més, Pérez assenyala el Sabadell com el gran favorit per fer-se amb tots els títols estatals. Per darrere seu, situa el Mataró i el Sant Andreu, que, malgrat haver-se reforçat, segueixen a distància de l’actual subcampió d’Europa.

Gutés i Pirat, més ambicioses
Tant Gemma Gutés com Eugènie Pirat s’han mostrat més ambicioses que el seu entrenador. Gutés ha reconegut que les baixes d’Alba Sánchez, María Cifuentes i Laura Almirall les havien “alarmat” una mica, però, vist el nivell de les joves, “ens hem tranquil·litzat molt”. “No són tan inexpertes com sembla perquè han disputat fases finals de campionats estatals de categories inferiors i, tècnicament, ho fan molt bé”. L’atacant ha recordat que l’equip ha tingut la capacitat de reinventar-se any rere any i que sempre se n’ha sortit. “No tenim por. Hem d’anar pas a pas, és cert, però no em conformo amb la permanència”. Com la seva companya, Pirat ha confessat la inquietud que va causar la marxa de tres jugadores de pes dins el grup.

“Vam preguntar-nos com reconstruiríem l’equip. No obstant, veient els entrenaments i com es desenvolupen les joves, van esvair-se els dubtes. De fet, tenen experiència en campionats de categories inferiors que nosaltres no tenim, una riquesa que hem d’aprofitar”.

La waterpolista francesa opina que l’equip anirà a més a mesura que avanci la temporada i, a l’igual que Pérez, valora positivament enfrontar-se als tres equips més forts al principi. “Són tres partits que ens poden servir per millorar de cara a la resta de la temporada”.